Chic Bites – Quiche cu dovlecel și ceapă

De mult vreau să încerc să fac un quiche. Pentru că îmi plac aluaturile în combinație cu brânză. Pizza fac de multă vreme în casă (am cea mai bună rețetă de pizza, via Jamie Oliver) așa că mi-am zis că-i vremea să încerc și quiche-ul. Marele avantaj al acestor preparate mi se pare faptul că în pregătirea lor se pot folosi ingredientele din frigider, fără prea mari pretenții. Ai o bucată de brânză și nu mai stii ce să faci cu ea? Faci o pizza. Ai niște legume ce nu-s chiar la prima tinerețe și nu stii la ce să le mai folosești? Faci o pizza. Sau un quiche, după caz. În afară de acest avantaj, mai sunt și grozav de gustoase.

decorette-quiche-cu-legume-dovlecel

Aluatul se face simplu: se amestecă făina cu untul și sarea până ce rezultă niște firimituri apoi se adaugă apă rece, atâta cât să se formeze un aluat moale, omogen, care poate fi adunat într-o bilă compactă (găsiți aici mai multe detalii despre aluatul de quiche). După cum vedeți eu am folosit și untură. Evident, puteți folosi doar unt.
Pentru umplutură, ouăle și smântâna cred că sunt obligatorii dar dincolo de astea, variantele sunt nelimitate, imaginație doar să aveți. Eu am bătut două ouă la care am adăugat smântâna și telemeaua. Am tăiat dovleceii cubulețe mici, ceapa nu foarte mărunt, ardeiul fâșiuțe iar roșiile le-am lăsat întregi. Toate astea le-am aruncat în amestecul de ouă-smântână-brânză, rezultând astfel un maglavais consistent. Am mai adăugat sare și usturoi pisat.

Aluatul se dă la rece vreo jumătate de oră iar apoi se întinde în formă. Eu l-am întins într-o tavă rotundă de tartă. Cu mâna nu cu sucitorul sau alte unstensile. Și fără să mai ung tava pentru că oricum e destul de gras aluatul ca să nu se prindă. Deasupra am pus umplutura plus câteva bucăți de gorgonzola ici, colo și am băgat quiche-ul la cuptorul încins la 200 de grade până ce s-a copt aluatul iar partea de deasupra s-a rumenit. De ieșit, a ieșit ce vedeți mai jos.

decorette-quiche-dovlecel-ceapa-branza

Primul meu quiche cu dovlecel a ieșit tare bun și fiind prima oară când pregătesc quiche nu cred că e prea cinstit să fac o comparație între acest preparat și pizza. Dar totuși, dacă ar fi să aleg acum ce vreau să pun pe masă mâine seară, cred că aș alege o pizza caldă :) (despre care o să vă povestesc în altă zi).

Comments

comments

4 thoughts on “Chic Bites – Quiche cu dovlecel și ceapă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *