Diferitele fețe ale unui interior alb-negru

Interior alb-negru, cu accente diverse, în funcție de starea de spirit a proprietarilor. Asta m-a și impresionat de fapt la această locuință: ușurința cu care se transformă ambianța doar cu câteva mici schimbări de genul pernelor decorative sau a altor obiecte de decor. Avantajul elementelor fixe în alb și negru (pereți, mobilier, tâmplărie) cred că este că se pot combina minunat cu majoritatea culorilor și nuanțelor și sunt suficient de neutre cât să ofere o bază ușor de modelat. Adicătelea, ce vrea să spun este că, atunci când ai un dulap lemn natur, o masă albă, un perete roșu, tâmplăria wenge și scaune metalice, e greu să dai prea multe fețe ambianței, nu? Pe când dacă ai o bază oarecum neutră, atmosfera poate căpăta cu mare ușurință note diferite doar prin adăugarea sau schimbarea unor elemente mici, pentru că acestea au putere, ca să zic așa. În combinațiile în care elementele importante, mari, au deja influență majoră asupra interiorului, mi se pare că e greu să vii cu piese mici (de tipul unor obiecte de decor oarecum mărunte: o vază, un suport de lumânări, o pernă, o față de masă, un preș) care să conteze și să dea un alt aer întregului spațiu.

E drept că în această locuință, nu au fost schimbate doar piese mici, ci și elementele mai importante ale interiorului au fost….transformate! Nu schimbate cu altele, ci transformate sau, în cel mai „rău” caz, au fost mutate dintr-o încăpere în alta (lampa din dining la un moment dat ajunge în dormitor).

decorette-dining-alb-negru

decorette-detalii-botanice  decorette-detalii-romantice

042

decorette-living-alb-negru decorette-living-canapea-perna-decorativa

decorette-dormitor-alb-negrudecorette-perna-decorativa-rosie decorette-perne-decorative decorette-tabla-de-scris-living

decorette-bucatarie-alba

decorette-detalii-vintage-rose

decorette-vaza-flori

Probabil că ați observat că în unele imagini, se schimbă nu doar detaliile minore, dar sunt și schimbări mai importante (o lampă, un scaun) iar mai jos puteți vedea chiar bucătăria în diferitele ipostaze. E drept, pare complet diferită, dar dacă vă uitați cu atenție lampa este aceeași dar e vopsită, de asemenea piesele de mobilier sunt neschimbate dar sunt finisate alfel, doar tapetul este înlocuit. Blogul proprietarei acestei locuințe este o foarte bună sursă de inspirație în caz că vă doriți schimbări dar nu aveți buget mare pentru asta. Dacă răsfoiți cu atenție paginile blogului, veți vedea că abundă în idei de transformări cameleonice care, cred eu, pot fi realizate cu costuri reduse.

decorette-bucatarie-alb-negru

decorette-bucatarie-alba-romantica

Imagini mai multe și idei găsiți aici, pe blogul lui Tiina.

Comments

comments

2 thoughts on “Diferitele fețe ale unui interior alb-negru

  1. nice nice! place! clar cea mai practica abordare e sa ai fundalul, piesele mari in culori neutre caci accente de culoare si chiar si stilul vizat sa il dai prin piese mici. din pacate sau din fericire, nu avem posibilitatea de a zugravi si de a schimba mobilierul de fiecare data cand ne plictisim :))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *