Cum se pot personaliza produsele IKEA

V-am promis zilele trecute că vă arăt ce fac fanii IKEA din lume.
Păi să vă povestesc. Mulți dntre fanii IKEA iubesc produsele IKEA nu doar pentru ceea ce sunt ele ci și pentru ceea ce pot deveni. Vă întrebați cum așa? Vă explic: există persoane care cumpără articolele IKEA datorită raportului calitate/preț dar care își doresc mai mult decât o comodă simplă, în lemn natur sau o masă banală albă și pentru asta găsesc idei ingenioase de a personaliza aceste obiecte. Nu zice nimeni că ele în sine nu sunt grozave și că n-ar putea alcătui o ambianță frumoasă, doar că, uneori asta nu-i destul. Unii doresc mai mult, vor ca obiectele cu care sunt înconjurați să poarte amprenta lor și să fie unice. Pentru aceștia, articolele IKEA sunt ideale pentru că dau multă libertate în acest sens iar oferta IKEA, știm cu toții, este foarte variată.

Idei pentru aceste modificări sunt nenumărate. Eu am adunat doar câteva despre care îmi închipui că aș putea cândva să le pun în aplicare.

Dacă vi se pare interesant subiectul vă mai spun că este o intreagă comunitate a celor care își manifestă în felul ăsta creativitatea, hack-uind (ei se numesc IKEA hackers, așa încât hack-ui e potrivit, cred) obiectele originale. Una dintre aceste comunități este adunată în jurul acestui site pe care veți găsi foarte multe idei.

Eu o să încep cu birourile pentru că tot zic de ceva vreme că e timpul să-mi fac unul.

Un birou realizat dintr-o masă IKEA care a trecut, în mâinile aceluiași proprietar, și prin faza de masă de lucru. Vedeți tot procesul aici.

decorette-masa-ikea-modificata

tableafter

Un biroul minunat realizat tot dintr-o masă IKEA. Vedeți aici mai multe imagini și detalii.

decorette-masa-lacuita-ikea-transformata-birou

Trecem apoi la comode și alte asemenea, pentru că am o comodă IKEA căreia i-am pus deja de ceva vreme gând rău doar că nu i-a venit încă rândul.

Comoda de mai jos nu mai seamănă deloc cu produsul original, nu?

decorette-ikea-comoda

decorette-comoda-ikea-modificata-personalizata

Vă imaginați probabil că procesul este unul teribil de compicat, dar dacă vă uitați pe pagina doamnei care l-a realizat o să vedeți că nu e chiar așa. Tutorialul este complex și cuprinde toate detaliile.

Ce vedeți mai jos este realizat din sertare IKEA, iar ideea se află chiar pe pagina LivetHemma.

decorette-sertare-ikea-transformate-vopsite

De comoda de mai jos ce spuneți? Mie mi se pare șic. Mult mai șic decât varianta originală. Aici găsiți descrierea procesului de hack-uire (cum să-i zic altfel, dacă așa îl numesc chiar cei care o fac?)

decorette-ikea-comoda-hack

decorette-modificare-comoda-ikea

Haideți să vorbim și despre rame. Da, chair și ramele pot fi personalizate sau transformate în altceva.

De exemplu, aceasta rama UNG, care cu puțină îndemânare din partea posesoarei a devenit o plansă grozavă pentru diverse documente. Că tot vorbeam zilele trecute de orgaznizarea documentelor, nu vi se pare aceasta o idee faină pentru a păstra facturile neplătite încă și alte asemenea hârțoage importante la vedere?

decorette-rama-ikea

decorette-rama-ikea-trasnformata

Apoi, mai sunt o mulțime de idei pentru soluțiile  de depozitare IKEA.

Hack-ul de mai jos mi se pare încântător! Detaliile le găsiți aici. Îmi place tare mult, nu știu însă unde aș găsi acele suporturi pentru etichete. Dar sigur există, trebuie doar să caut. Cred că știu acum care va fi primul meu proiecte de IKEA hack.

decorette-ikea decorette-sertare-ikea

O măsuță banală poate deveni o piestă interesantă care să scoată din anonimat un hol. Detalii aici.

decorette-masuta-ikea-hol-vopsita

Așadar, asta este, dragii mei, IKEA hacking. Sună un pic ciudat, poate chiar ilegal pentru unii (ținând cont de ce semnifică acest termen în mod curent) dar de fapt nu este altceva decât un mod creativ și distractiv de a personaliza piesele cumpărate de la IKEA. Dacă vă gândiți să încercați și voi, țineți minte însă că se zice că, odată ce începi, nu te mai oprești :)

Comments

comments

10 thoughts on “Cum se pot personaliza produsele IKEA

  1. Articol venit la tanc pentru mine. Mi-am luat o comoda de la JISK simpla, din lemn, dar cu niste manere interesante si tocmai sa gandeam sa o fac sa arate invechit. Deci ma pun pe vazut cam ce au facut altii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *