Un gând și niste poze alandala

Decorarea unui cămin nu este ceva care poate fi doar alb și negru. Decorarea unui cămin este în primul rând o manifestare creativă a eului nostru, fie că suntem artiști, fie că suntem angajați în multinaționale ori funcționari la stat sau ce mai vreți voi. Decorarea locșorului nostru depinde de noi și de ceea ne place nouă. Sau cel puțin așa cred eu că ar trebui să fie. În cele mai multe cazuri, frumosul este atât de relativ încât trebuie să ne dăm voie să găsim noi uneori frumosul și nu să îl copiem de la nu știu ce showroom sau din nu știu ce revistă. Desigur, e bine să ai de unde să te inspiri, dar până la urmă, dacă ești unul din cei cărora le pasă de obiectele care îi înconjoară, atunci cu siguranță cel mai bine te vei simți într-un loc în care ai adunat laolaltă elemente care îți plac ție, care ți se potrivesc, care servesc felului tău de a fi și obiceiurilor tale.

Ar fi teribil de greu să avem cu toții în casă numai obiecte considerate de majoritatea ca fiind frumoase. Trebuie să mai avem și câte un obiect drag care nu se încadrează neaparat în categoria obiectelor arătoase, trebuie poate uneori să alegem variante mai low cost și ar trebui (iar eu țin foarte mult la asta) să ne îngrijim mai mult obiectele vechi pe care le avem de pe la străbunici, bunici, părinți (după caz). Nu zic să devenim cu toții niște hoarderi  dar există lucruri minunate între cele vechi, obiecte ce merită păstrate, îndrăgite și integrate în amenajarea locuinței. Și, pe lângă toate astea, ar fi interesant dacă nu am căuta mereu simetria și ordinea, pentru că există frumusețe și în dezordine, în naturalețe și în lipsa simetriei. Și acum vă las cu pozele alandala, care cred eu că vorbesc tocmai despre această frumusețe.

decorette-bancuta-lemn decorette-dining-masa-rotunda decorette-dormitor-simplu decorette-fotoliu-perne-decorative decorette-ilustratie decorette-living-mansarda decorette-loc-de-luat-masa decorette-motivational decorette-spatiu-mic-exterior decorette-vaze-albe dedorette-

Nu trebuie să fie totul perfect și nici frumos. Trebuie să ne simțim noi minunat în locul pe care îl numim acasă.

P.S.1 Aceste cuvinte își au rostul atunci când în căminul familiei este armonie. Că dacă nu-i, atunci niciun obiect de decor nu mai poate străluci :)

P.S.2 Știu că voi vă așteptați să găsiți aici inspirație, obiecte frumoase și case de vis. Dorm una bună și până mâine îmi revin, bine?

foto credits: editions doa

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *