Chic Bites – Salată de paste cu prosciutto și pesto de sparanghel

Sparanghel: Plantă erbacee legumicolă cu rădăcini cărnoase și cu frunze nedezvoltate,
asemănătoare unor solzișori, cultivată pentru lăstarii ei tineri, foarte gustoși (Asparagus officinalis). 

Noroc cu Masterchef că îmi vine și mie cheful să experimentez în bucătărie. Că dacă ar fi să mă iau după ce zice zodiacul despre mine, pe de o parte sunt gurmandă, pe de alta însă conservatoare. Iar asta înseamnă că înfulec cu plăcere ce știu de mică. Vreți să știți ce? Ia uitați-vă în poza de mai jos. Se cheamă pită cu slană.

IMG_9783

Pita nu-i orice fel de pită, ci e pâine cu cartofi făcută acasă, de mine.

Și mai mănânc cu mare plăcere sarmale, grătare, macaroane cu branză, supă cu găluști și alte din astea. Cu mâncărurile (mai) fine și oarecum rafinate fac cunoștință doar împinsă de la spate, nicidecum de curiozitatea proprie ci de cea a soțului din dotare, soț care mă provoacă să caut rețete noi. El și cu Masterchef sunt catalizatorii mei în bucătărie.

Așa am ajuns și să văd ce e cu sparanghelul ăsta. Da, știu alții îl cunosc de nu știu câți ani, eu abia l-am descoperit de câteva luni. Și de atunci am făcut cu el supă-cremă de sparanghel și omletă cu sparanghel, ambele foarte bune. Iar săptămâna trecută am făcut acest pesto de sparanghel, pe care însă nu am reușit să-l mănânc doar cu pâine ceea ce a însemnat că am fost nevoită să găsesc ceva de făcut cu el. Și iată că am găsit: salată de paste cu prosciutto și pesto de sparanghel.

Pentru o porție mai mare sau două mici, am avut nevoie de:

două linguri pline de pesto, cam o cană și jumătate de paste integrale, două lingurițe de pătrunjel verde tocat, două, trei linguri de prosciutto tăiat bucățele, ulei de măsline, suc de lămâie și sare.

Pastele le-am fiert în apă cu sare, le-am scurs și le-am lăsat la răcit. După ce s-au răcit, le-am stropit cu ulei de măsline. Am adăugat peste ele toate celelalte ingrediente și am amestecat bine. Și gata cina!

decorette-paste-pesto-sparanghel-prosciutto

paste-cu-pesto-sparanghel paste-pesto-sparanghel

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *