Chic Bites – Tarte cu vișine și bezea

Favorita mea, când vine vorba de prăjituri cu fructe cu toate că vișinele nu sunt tocmai preferatele mele. Dar învăluite în bezeaua dulce sunt divine!

decorette-tarte-visine-bezea

Tartele astea de le vedeți sunt o variațiune spontană pe tema prăjiturii cu vișine cu bezea întrucât nu aveam decât un bol mic cu vișine și astfel nu-mi ajungeau pentru o tavă de prăjitură (spre dezamăgirea fetelor). De mâncat se mănâncă greu în forma asta, mai porcește așa, dar pălăriile alea de bezea iau ochii cu siguranță. Și-s bune rău!

Așadar, să vă zic și cum se face în caz că vreți să determinați vreodată pe cineva să se mânjească de bezea și să-i și placă.

Pentru o tavă de prăjitură aveți nevoie de:

decorette-prajitura-visine

Operațiunea de împerechere a vișinelor cu bezeaua e simplă și decurge lin chiar și în cazul unor păpușari mai puțin experimentați (așa ca mine). Se freacă zahărul pudră cu untul bine, bine, se adaugă sarea, coaja de lămâie, gălbenușurile și se amestecă. Apoi se introduce în scenă și făină și se amestecă totul pâne ce devine un aluat moale și omogen. Se întinde în tavă cu degetele (!) nu cu sucitorul. Se bagă la cuptorul încins, la foc mediu, vreo 20 de minute (cât să nu devină maronie). Se scoate din cuptor, se presară cu puțin griș, se așează cu grijă vișinele pe toată suprafața după care se mai bagă la cuptor pentru 10 minute. Între timp se bate spuma din albușuri și când aceasta este destul de tare se adaugă cele 280 grame de zahăr. Musai să fie tare că altfel nu iese, știți. Scoatem prăjitura din cuptor, ridicăm temperatura până pe la 200 de grade, așezăm frumușel spuma peste vișine și băgăm din nou la cuptor dar de data asta oprim focul. Căldura din cuptor ar trebui să fie suficientă pentru ca spuma de albușuri să se întărească.

IMG_1080

Cum vă ziceam, eu am folosit forme de brioșe de data asta, dar este la fel arătoasă și de bună și dacă e făcută în tavă. Așa că…ce mai așteptați? :)

decorette-prajitura-visine-bezea

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *