Case vechi restaurate și transformate într-un extraordinar complex turistic. Într-un sat din România!

De când aștept să găsesc un astfel de loc în România! De fiecare dată când citeam de câte un proiect de restaurare a unei case vechi de pe alte meleaguri mă gândeam cu tristețe la unele case vechi din anumite sate românești de care nu are nimeni grijă cu adevărat și pe care, din păcate, nu le apreciem așa cum ar fi bine să o facem. Pentru că sunt atât de multe sate fermecătoare și atât de multe case ce așteaptă să fie reintroduse în ritmul vieții!

Astăzi sunt însă încântată peste măsură să pot povesti aici pe blog despre incredibila și fericita soartă a unor case din satul Cund care au avut norocul ca, în urmă cu câțiva ani, o familie de nemți, să se îndrăgostească de acest loc. Jonas și Ulrike Schäfer sunt cei care au creat complexul Valea Verde cu dragoste pentru natură și pentru ceea ce este autentic.

decorette-cund-sat

 decorette-valea-verde-resort decorette-terasa-amenajata-casa-veche decorette-semineu-rustic

decorette-restaurant-complex-valea-verde

 

decorette-valea-verde-retreat decorette-valea-verde-retreat-apartament

decorette-restaurate-case-veche   decorette-dormitor-lemn decorette-dormitor-deosebit-complex-turistic-valea-verde decorette-dining-mobilier-vechi  decorette-complex-turistic-deosebit decorette-complex-turistic-cund decorette-case-vechi-restaurate-transformate-complex-turistic decorette-casa-veche-restaurata-living-deosebit decorette-casa-veche-restaurata-complex-turistic-cund-rustic decorette-banca-veche

decorette-scaun-lemn

IMG_7577

decorette-workshop-valea-verde decorette-lac-valea-verde

Adesea căutăm în exemplele oamenilor ce trăiesc în alte țări inspirație pentru visele noastre (poate pentru a ne folosi de scuza că doar la alții se poate) dar uite că se poate și la noi. Doamne, ce mult îmi doresc să găsim cât mai mulți dintre noi resurse să exploatăm și să profităm de acest uriaș potențial pe care (încă) îl au anumite zone și sate din țară.

decorette-cund

Comments

comments

5 thoughts on “Case vechi restaurate și transformate într-un extraordinar complex turistic. Într-un sat din România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *