Trei cuvinte pe care ar trebui să le știu dacă aș redecora

Dacă ar veni zână aia din povești și mi-ar spune că în loc să mă transforme în boască îmi dă șansa să redecorez întreaga locuință în primul rând m-aș întreba care sunt cele trei cuvinte care ar descrie cel mai bine atmosfera locuinței. Primele trei, așa cum vin ele la repezeală, fără să stau prea mult pe gânduri. Că odată ce trec prin diverse filtre, probabil că ideile ar aluneca, s-ar transforma și ar deveni imaginea a ceea ce mi-aș dori să-mi doresc mai degrabă decât a ceea ce îmi doresc cu adevărat. Așadar: trei cuvinte, Hana! …Căldură, confort și…un pic, dar numai un pic, sofisticat! Pam-pam! Se poate așa ceva? Nu știu…Să încercăm se vedem ce zice Marele Vrăjitor din Oz al zilelor noastre, internetul.  Stai! Mai trebuie ceva. Musai să fie și ceva vechi în toată combinația că altfel n-aș fi eu.

Desigur, sunt multe alte abordări dar eu am simțit că acest fel de a porni la drum mi s-ar potrivi. Am găsit ideea undeva pe blogul unui stilist de interioare (din păcate nu mai știu exact care) și mi s-a părut că e mult mai eficient să pleci de la ceea ce vrei să-ți ofere încăperea pe care vrei să o decorezi atunci când va fi gata decât să ai ca punct de pornire un singur obiect sau o nuanță care îți place.

Așadar: trei cuvinte: căldură, confort, sofisticat. Și, cireașa de pe tort: ceva vechi.

Și ca să fie totul mai clar și să am sursă de inspirație când va fi cazul iată și exemplificarea prin imagini.

Căldură pentru mine înseamă materiale naturale și lumină naturală. 

decorette-amenajare-tonuri-calde

Chiar dacă este vorba de tonuri închise, nuanțele de pământ împreună cu materialele naturale mi se par calde.

decorette-decorare-in-tonuri-calde

Confortul eu îl traduc printr-un interior funcțional, suficient de simpu cât să nu fie apăsător sau stresant (adică n-aș suporta să am în casă o canapea albă impecabilă dacă aș stii că m-ar stresa orice fel de pată apărută pe ea) și cu elemente relativ ușor de înlocuit și potrivite modului meu de viață (cum ar fi să am masă de sticlă, vitrine și lămpi de podea care stau într-un echilibru incredibil când eu știu bine ce aventuri desfășoară plozii mei pe parcursul unei zile?). De fapt cred că ideea de confortabil se referă la libertate în a face ceea ce îmi place  acasă (eu și toată familia) fără a fi nevoită să mă gândesc la fiecare pas ce se întâmplă dacă…se pătează, se murdărește, se sparge, se unge, se mâzgălește, se pictează, se curbează sau mai știu eu ce alte se-uri.

 decorette-idei-simple-amenajare

Ce înseamnă sofisticat? Probabil că pentru cei mai sofisticați dintre noi cu totul alceva decât pentru mine. Eu zic că, după gustul meu ne-sofisticat, e destul de sofisticat un tapet sofisticat, un covor prețios, un detaliu delicat, o lucrare de artă sau o textură sau nuanță…sofisticată. V-am lămurit, nu?

decorette-interioare-sofisticate decorette-interior-sofisticat

decorette-idei-interioare

Despre mărunțișurile vechi nu cred că mai e cazul să vă povestesc că știți prea bine deja că sunt un hoarder.

Voi ce cuvinte ați alege dacă ar fi să închideți ochii pentru o clipă și să vă imaginați că redecorați? Care sunt cuvintele care ar descrie cel mai bine ceea ce v-ați dori să simțiți atunci când sunteți acasă?

Se pare că lipsește culoarea din viziunea mea, nu-i așa?

Surse

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *