Chic Bites – Biscuiți fragezi din făină integrală de grâu

Imediat după ce am făcut pasta din mure și afine care a avut un succes mare de tot, mi-am dat seama că-i momentul să introduc și un alt element surpriză în dieta noastră zilnică întru încercarea mea de a face dulciuri bune în casă. Gemul fresh l-am folosit și în clătite dar ideea acestor biscuiți a fost binevenită.

Rețeta originală este cea a biscuiților Canestrelli dar eu am adaptat-o făcându-i din făină integrală și fără amidon și zahăr vanilat. Așadar, lista de ingrediente este: 120 grame făină integrală de grâu, 120 grame unt, 4 gălbenușuri fierte, 80 grame zahăr, sare. Iar procedeul facerii este, și el, foarte simplu: se freacă untul cu zahărul, se adaugă gălbenușurile tari și reci, se amestecă bine iar apoi se adăugă treptat făina. Aluatul obținut trebuie să fie moale, omogen. Se formează o bilă și se lasă la frigider o oră. După ce se scoate din frigider se mai frământă puțin și apoi se întinde. Grosimea foii de aluat e bine să fie de 4-5 mm. Se taie apoi cerculețe (eu am tăiat cu un pahar de țuică :) dar cred că au ieșit prea mici). Jumătate dintre biscuiți trebuie decupați astfel încât atunci când sunt lipiți să se vadă gemul. Se bagă la cuptorul încălzit (180 grade) 12-13 minute. Eu am uitat de ei și i-am lăsat un pic mai mult așa că unii s-au ars puțin pe margine. Dar au rămas tot fragezi și super buni.

Apoi se ung cu gem (eu, bineînțeles, i-am uns cu pasta minune) și se lipesc. Iată-i cât sunt de drăgălași! Și sunt și buni nu doar arătoși!

decorette-biscuiti-fragezi

decorette-biscuti-fragezi-faina-integrala

Comments

comments

4 thoughts on “Chic Bites – Biscuiți fragezi din făină integrală de grâu

    1. Mă bucur că ți-a plăcut rețeta de pastă de fructe. Chiar este ceva de care sunt cumva mândră și foarte fericită că am descoperit-o. Asta, alături de sucul de portocale + măr + frunze de spanac reprezintă o super bază pentru fructele mâncate de copiii mei când nu au chef de fructe :)). Cât despre biscuiți, sunt sigură că o să-ți placă 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *