Cum să alegi nuanța perfectă pentru pereți

Căutând! Ăsta-i cel mai simplu răspuns și nu e chiar așa superficial precum pare. Eu așa am făcut așa că nu pot recomanda altceva.

De multă vreme îmi doream să vopsesc un perete și până la urmă am vopsit chiar trei. N-am prea avut curaj înainte să mă apuc și mi-a luat mult timp să mă hotărăsc pentru că îmi plăcea albul și îmi era teama că odată culoarea aplicată pe perete voi și începe să mă plictisesc sau să cârcotesc. Dar uite că au trecut deja vreo trei săptămâni și iubesc nuanța aleasă la fel ca atunci când am ales-o, ba uneori chiar mai mult.

Înainte să merg la magazin (Benjamin Moore, de data asta) și să încep să evaluez paletarul, bineînțeles că am avut grijă să știu cam ce îmi doresc. Sursa mea de inspirație a fost cromatica din aceaste încăperi. Casa, în întregime, o găsiți în această postare.

decorette-living-verde-violet1

decorette-dormitor-verde-baie-deschisa1

Inspirându-mă de aici, vedeți și voi ce mi-a ieșit!

Dulăpiorul este unul vechi pe care l-am revopsit acum. Culoarea de pe sertare ar trebui să fie un albastru spre gri dar e mai mult gri. Nuanța peretelui este un fel de olive.

Vopsitul în sine nu e o operațiune foarte grea dacă se respectă niște pași. Mi-am dat seama că este foarte important să acopăr toate lucrurile care ar putea fi stropite și să pun bandă adezivă de-a lungul tavanului și la colțuri. Asta necesită timp la început, pentru pregătirea spațiului, dar salvează la urmă când nu trebuie făcute nici prea multe retușuri și nici nu e atât de mult de curățat. Banda adezivă trebuie lipită foarte bine pentru că altfel vopseasă se poate strecura pe sub ea. Eu am folosit și pensule și trafaletul. Cred că mi-a ieșit destul de bine pentru prima oară :)

IMG_2763

decorette-cum-alegi-nuanta-pentru-perete

IMG_2770 IMG_2775

Comments

comments

2 thoughts on “Cum să alegi nuanța perfectă pentru pereți

  1. frumos, frumos! imi plac la nebunie nuantele alese. eu am fost lejer dezamagita de dulapul pe care l-am vopsit in alb si negru acum un an. am simtit nevoia sa il lacuiesc (nu cred ca poti sa stergi praful eficient daca nu e lacuita mobila, si praful este a big bitch in bucuresti) si acum partea alba e ingalbenita. deci, va trebui sa o iau de la capat cu vopsitul si lacuitul de data asta cu un alt lac. cum ai facut cu dulapul tau? ai dat cu primer? lac nu vad, deci sa inteleg ca nu il dai?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *