De ce aș merge în Tabăra de pictură Hobby Art

Aș merge pentru că îmi place să pictez. Simplu și clar. Ce-i drept nu prea am avut timp pentru vechiul meu hobby și mai nou cred că îmi este și teamă să iau pensulele în mână. Acum mulți ani aș fi zis că știu ce să fac cu pensula și cu paleta de culori dar acum simt că aș sta fața în față cu un șevalet fără să pot așeza vreo pată de culoare pe pânză. De vină, desigur, este frica de a realiza că nu mai știu cum, ce, că nu mai am inspirație, că nu mai sunt așa creativă. Nu-i un sentiment plăcut deși, am văzut și eu pe la case mai mari, că niciodată nu-i târziu să cedezi plăcerii și că, mai mult decât atât, niciodată nu știi ce poți până nu încerci. Eu știu că odată, demult, puteam iar acum tare mi-ar plăcea să recapăt acea bucurie de a picta, bucurie pe care mi-o amintesc bine.

unnamed

Tabăra de pictura Hobby Art este o tabără pentru adulti, cu instructor, organizată de Arbex Art Decor și este un proiect destinat persoanelor care doresc să învețe, să practice, să experimenteze și să evolueze în domeniul picturii, alături de un  profesionist. A 13 ediție se desfășoară la Predeluț (lângă Bran) între 24 și 31 ianuarie iar ca temă predominantă se va studia portretul și corpul uman, dar și natura statică.

Sesiunile de lucru se desfășoară în prezența pictorului profesionist Tudor Francu, instructorul artistic al taberei încă de la debut, din 2009.  Profesionalismul, pasiunea și răbdarea cu care se ocupă de fiecare participant au determinat formarea unei comunități de pasionați ai acestei arte in jurul Taberei de pictură Hobby Art, astfel că de cele mai multe ori, locurile în tabără, care sunt limitate la 12 pentru buna desfășurare a activităților, se ocupă imediat.

Simona Polhac, cea care organizează aceste tabere, povestește că ‘’activitățile de specialitate se îmbină în timpul taberei cu activități creative și recreative de grup: socializare, energizare, divertisment de timp liber,  astfel că de cele mai multe ori descoperim că majoritatea dintre noi abia așteptăm un prilej pentru a redeveni copii. ‘’

Detalii mai multe gasiti pe blogul taberei  sau pe pagina de facebook  iar dacă vreți să citiți mărturiile unor participanți de la edițiile anterioare puteți răsfoi ce s-a scris aici.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *