Ce transformare impresionantă într-o bucătărie mică!

Poate ați observat că unul dintre subiectele mele preferate îl reprezintă amenajarea și decorarea bucătăriei. Asta se întâmplă pentru că eu cred că, în ultimii ani, bucătăria și-a câștigat un loc foarte important în casă datorită stilului de viață al vremurilor pe care le trăim. Bucătăria nu mai reprezintă doar locul în care gospodinele se închid, ca într-un loc secret, uneori rău famat, și mai ies de acolo abia după vreo câteva ore, mirosind a fierturi, transpirate și complet epuizate. Acum, bucătăria este, adesea, inima casei, acolo unde multe se întâmplă, se povestesc, se mărturisesc, se pregătesc și se impărtășesc. Nu detaliez acum, pentru că am pregătit un articol special pe tema asta.

Azi, vreau să vă arăt ce se poate face dintr-o bucătărie mică! Transformarea acestei bucătării este într-adevăr spectaculoasă și, veți vedea, multe idei sunt simple și ușor de implementat.

Înainte de a se apuca de proiect, bucătăria Christinei arăta, așa cum vedeți și voi mai jos, destul de…obișnuit, să zicem. Dulapuri vechi, gresia la fel, lampa învechită și ea, iar aspectul general era unul banal și, de secol 20 :) Dar, suntem în secolul 21, nu-i așa?

Așa că, familia Christinei s-a apucat de treabă (la propriu, pentru că marea majoritate a muncii a fost făcută chiar de membrii familiei) și, după multe ore de muncă, s-a ajuns la un rezultat extraordinar: o bucătărie modernă, luminoasă, cu rafturi deschise și cu loc pentru tot ce e nevoie. Mai puțin pentru frigider, e drept, care a fost mutat din micuța bucătărie deschisă.

decorette-transformare-bucatarie-mica decorette-bucatarie-mica-cum-amenajez

Și acum, să le luăm pe rând:

  • gresia veche a fost înlocuită cu parchet (potrivit pentru spații cu trafic intens)
  • dulapurile au fost vopsite în alb și feroneria lor a fost schimbată (procesul acesta s-a desfășurat pe parcursul unui sfârșit de săptămână și a fost realizat tot de membrii familiei)
  • Christina a renunțat la dulapurile suspendate și a optat pentru varianta rafturilor deschise. Desigur, alegerea aceasta trebuie însoțită și de alte mici schimbări: totul trebuie mult mai bine organizat și e obligatoriu ca recipientele în care sunt stocate diversele materii prime din bucătărie să fie aspectuoase.
  • a fost montată faianță albă pe pereții aferenți spațiului de lucru
  • blatul a fost și el înlocuit, acesta din lemn tratat fiind mult mai potrivit

decorette-bucatarie-mica-deosebita decorette-rafturi-deschise-bucatarie

Ei, ce spuneți? E vreo idee care vă va pune la treabă? Eu cochetez de mult cu ideea rafturilor deschise…

P.S. Mai multe poze cu bucătăria și o listă completă cu ceea ce folosit pentru transformarea acesteia puteți vedea pe blogul Christinei.

Comments

comments

3 thoughts on “Ce transformare impresionantă într-o bucătărie mică!

  1. Ador rafturile deschise, dar intr-un apartament din Bucuresti situat la etajul 2 cred ca se incadreaza in categoria idei proaste :(( In multe cazuri ma confront cu aceeasi problema: prea mult praf pentru a lasa lucruri la vedere si prea putin timp pentru a le sterge o data la doua zile asa cum ar fi necesar.
    Transformarea din postare este uimitoare si rezultatul este foarte frumos.

    1. Da, e aproape imposibil sa ai rafturi deschise in conditiile astea. Iar cu lucrurile lasate la vedere, poti doar sa alegi obiecte pe care nu se vede praful 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *