Chic Bites – Cheesecake cu lămâie

Vouă vă place să mergeți mereu în locuri noi în vacanță? Sau aveți obiceiul să vă reîntoarceți de mai multe ori în același loc?

Uite un motiv pentru care mie îmi place să merg în același loc în vacanță: mă împrietenesc cu proprietarii pensiunilor sau ai caselor de vacanță. Iar asta, uneori, e de neprețuit! Mai ales atunci, când, din simpatie, proprietara cu pricina, doamnă simpatică și super-bucătăreasă, îți servește cel mai delicios desert cu LĂMÂIE pe care l-ai gustat vreodată. Un cheesecake cu lămâie, cu “lemon-curd“, îmi zise doamna. Știe de la fata ei, plecată în SUA. “Ce e aia, lemon curd?” am întrebat-o eu, cu ochii mari cât lămâile, că tare bine îmi cânta în urechi acest lemon-orice-ar-fi. “E o pastă de lâmâie”, drăguța mea, zise ea și se duse degrabă să ne aducă delicioșenia promisă. Povestea merge mai departe, dar eu vă mai spun doar că, da, cheesecake-ul ăsta cu lămâie e atât de bun încât fix în timp ce-l savurezi, te gândești că da, e bine, din când în când măcar, să te întorci în locurile în care ai mai fost.

decorette-cheesecake-cu-lamaie

Rețeta are trei părți, toate trei simple, simpluțe:

Partea întâi: Blatul.

125 gr de biscuiți

60 gr de unt.

Se topește untul și se toarnă peste biscuiții mărunțiți. Se amestecă și apoi se asează și se presează într-o tavă sau formă de tort (eu am folosit o formă mică de tort).

Partea a doua: Crema de brânză

400 gr cremă de brănză (am avut o cremă de la Lidl, nu știu cum o chema)

2 ouă

1 gălbenuș

30 gr smântănă grasă

20 gr făină

120 zahăr

Se amestecă toate bine de tot și se răstoarnă în formă (tavă), peste biscuiți. Se bagă la cuptor, la 180 de grade, 40-50 de minute.

Partea a treia: Crema de lămâie – lemon curd ( o nebunie de cremă, nici prea dulce, nici prea acrișoară, parfumată și răcoroasă)

125 ml suc de lămâie

85 gr zahăr

5-8 gr făină

2 ouă

125 gr unt

Se freacă zahărul cu făina și ouăle. Se pune pe foc și se adaugă sucul de lămâie. Se amestecă constant, până ce capătă textură de gel. Se ia de pe foc și se adaugă untul, amestecând până la omogenizare. Se pune la frigider, cel puțin o oră după care această cremă de lămâie (lemon curd) se pune, cu lingura, peste crema de brânză.

Și după ce faceți toate astea, cheesecake-ul vostru ar trebui să fie…galben, dulce, un pic crocant, pufos, răcoros, delicios.

decorette-cheesecake-cu-lamaie1

Comments

comments

2 thoughts on “Chic Bites – Cheesecake cu lămâie

  1. That looks gooooooood! Pana acum nu am incercat sa pun curd peste cheesecake (am facut doar tarta cu el), dar suna bine ideea. Cand o sa imi iau avant sa fac iar cheesecake, as cam incerca sa vad cum iese. Mai ramane sa vad daca se aproba de catre mancatorii de cheesecake, ca pentru 3 lingurite cat mananc eu, nu are sens sa le stric distractia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *