Ce covoare spectaculoase țese tanti Marica la 80 de ani!

Nu știu ce voi face la 80 de ani, zău. Sper să fiu în viață. Să am o casă pe un deal și o mică vie. Și să am, neaparat, mulți nepoți care să mă aprecieze (că de iubit sigur mă vor iubi :) ).

Apreciată este și tanti Marica. Tanti Marica, la cei 80 de ani ai ei, țese covoare. Covoare cu motive tradiționale. Da, așa cum auziți, țese covoare. De 60 de ani, țese.

Povestea ei este spusă aici, de nepotul ei. “Acum are 80 de ani dar lucrează covoare de la 20 de ani. A primit terenul de casă drept zestre și atât. Au trebuit să se gospodarească singuri. A învățat meșteșugul țesutului de la două măicuțe care s-au mutat în sat venind de la Agafton, de la manastire. Și a făcut covoare pentru casă. A făcut covoare și carpete pentru fiica sa și pentru nepoți însă are și 60 de carpete dăruite. Primăvara, când le scoate la aerisit în curte și le întinde pe sârme și pe garduri se revarsă o mare de culoare în toată gospodăria. Lucrul la un covor poate dura și un an de zile, pentru că bunica lucrează mai mult noaptea, ziua e prin gospodarie. Nu a făcut niciodată covoare la comandă. Își face modelele singură, inspirându-se de la florile din grădiniță sau din fapte reale. În mare parte materialul folosit este lâna și pna-ul”.

Ei bine, nu pot spune decât, jos pălăria!

Iar voi, de vreți să dați de tanti Marica, faceți bine și căutați-o pe facebook.

decorette-covor-tesut-razboi-manual

decorette-covor-motive-tradionale-deosebit decorette-covoare-motive-traditionale decorette-covor-motive-traditionale decorette-covor decorette-razboi-de-tesut decorette-covor-traditional1 decorette-covor-traditional-alb-negru decorette-covor-traditioanle decorette-carpete-traditionale1 decorette-covoare-traditionale

Comments

comments

One thought on “Ce covoare spectaculoase țese tanti Marica la 80 de ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *