Multe idei pentru Crăciun: cum și ce decorăm, idei de cadouri și ambalaje creative, cum îi putem face pe alții să zâmbească

Anul acesta, în afară de articolele în care vă voi povesti ce decorațiuni facem noi, am pregătit o singură postare cu idei pentru Crăciun. Dar va fi una lungă și cuprinzătoare în care veți găsi idei de cadouri, idei de decorațiuni handmade, pe care le puteți face chiar voi, idei deosebite pentru împachetarea cadourilor, câteva exemple pentru aranjarea mesei de Crăciun, bucurii mici pe care le puteți face celor dragi din jurul vostru sau altora pe care nu-i cunoașteți direct dar care au nevoie de ajutor sau măcar să știe că cineva se gândește și la ei în perioada asta.

Așadar, încep cu partea cea mai grea: ce și cum decorăm. Păi, în primul rând împodobim bradul, nu-i așa? Vă arăt mai jos trei idei, de fapt cele trei palete de culori favorite anul acesta. Alți mulți brazi împodobiți de unde vă puteți inspira puteți găsi în această postare.

Prima mea alegere ar fi decorarea bradului în nuanțe neutre astfel încât să se vadă luminițele în tonuri bej și aurii. Câteva elemente strălucitoare, conuri de brad, pânză de sac și…luminițe.

decorette-brad-impodobit-idei

Nu există an în care eu să nu spun că roșul și auriul reprezintă combinația mea favorită pentru Crăciun. Iar acum, pentru că am găsit imaginea de mai jos, cu bradul împodobit și cu crenguțe de cotoneaster dammeri (cred eu, dar mă mai documentez), sunt sigură că tare greu mă va convinge cineva să nu împodobesc bradul, an de an, cu roșu și auriu.

decorette-brad-impodobit-craciun

decorette-brad-decorat-cu-rosu decorette-brad-decorat-rosu

O altă variantă care îmi place anul ăsta este aceasta. Brad decorat simplu, cu câteva piese albe din ceramică.

decorette-brad-decorat-simplu

Bineînțeles că nu ne oprim la brazi și decorăm, pe ici, pe colo și casa.

 

af1e2607b088fe6a2c8c330f4308d54e 43270cb3ede9f72c6ae4ed6b8b5775af 453ae93aba4955f4d213176a9cbd3c44 ac26ffa4af83f763523f83a036f6ab25 decorette-decorarea-casei-de-craciun

972094e9a6b14751e055a5b20da3834c

Idei creative de a împacheta cadourile sunt multe, dar eu vă arăt aici ce am de gând să fac eu anul acesta. Ceva simplu și frumos, dar un pic mai mult decât simpla hârtie de ambalat. Etichete puteți descărca gratuit de aici.

decorette-idei-impachetare-cadouri

6efe8736e5a36393f8dd706c725563d3 9be6c1abbfa42a3a2e7f83881be65482

Anul trecut mi-am făcut curaj și am realizat un altfel de brad. Din crengi și din decorațiuni făcute de mine cu copiii. Ne-a plăcut mult, ne-am simțit bine privindu-l și avându-l în casă și pe el, alături de bradul adevărat la care, deși știu că poate ar trebui, nu am renunțat încă. Anul ăsta nu cred că voi mai avea timp pentru așa ceva, dar cu siguranță voi face decorațiuni. Mai exact, aceste decorațiuni:

  • Un brăduț din conuri de brad. Tutorialul îl găsiți aici.

 

decorette-decoratiune-craciun-conuri-brad

  • Steluțe din crenguțe. Am mai făcut astfel de steluțe din chibrituri și au fost foarte simpatice și potrivite decorului de pe masa de Crăciun așa încât vreau să le fac din nou. Este și o activitate distractivă pentru copii, dacă nu pe de-a-ntregul ei, măcar partea de adunat crenguțele.

decorette-decoratiuni-handmade-craciun

  • “Globuri” din conuri de brad

decorette-decoratiune-craciun-con-brad-diy

  • Globuri înfășurate în pânză de sac pentru un aspect natural și rustic

decorette-globuri-decorate-handmade

Dacă vreți să oferiți celor dragi cadouri realizate chiar de voi, poate vă inspiră ideile de mai jos. Iar dacă vreți să surprindeți pe altcineva, cu un gând bun, cu un mic cadou, puteți să participați la campania Shoe Box, de exemplu. Sau puteți, pur și simplu să mergeți la o casă de bătrâni. Fericirea bătrânilor vă va rămâne mult timp întipărită în suflet, vă asigur!

Idei de cadouri realizate chiar de voi:

  • Carnețel îmbrăcat în piele – unisex :)  – nu pare complicat iar tutorialul complet îl găsiți aici.

decorette-diy-carnetel-in piele

  • Sare cu mirodenii – pentru cineva pasionat de gătit. Variantele sunt infinite, depinde doar de inspirația voastră.
  • Sare de baie – varianta homemade. Găsiți multe variante ce pot fi create simplu, aici.

decorette-sare-de-baie-diy

  •  O idee absolut genială de cadou de Crăciun mi se par acești papuci de casă din fetru. Eu nu prea știu să cos, nu am cusut niciodată la mașină de cusut, dar sunt absolut sigură că aș putea realiza un astfel de proiect cu destulă ușurință. Ca să vă convingeți că nu e chiar așa de speriat treaba, înainte să treceți această varianta în categoria da-fain-dar-eu-nu-pot-face-așa-ceva, uitați-vă aici.

decorette-papuci-din-fetru-handmade

Dacă v-ar plăcea să oferiți cadouri handmade dar nu aveți timp/chef/imaginație să vă puneți voi pe treabă, sunt mulți oameni creativi care realizează lucruri minunate. Înșir aici doar câteva dintre opțiunile mele: Atelierul Păpădiei, Pinkstudio Handmade, Nistora Ceramics, Cai verzi pe pereti. Și, bineînțeles, puteți alege lucrușoare handmade sau vintage de pe shop-ul decorette.

Și, pentru că de Crăciun este vorba și despre clipe frumoase petrecute în jurul mesei, împreună cu oamenii iubiți, să nu încheiem această lungă listă de idei fără cele care privesc aranjarea mesei. Pe lângă imaginile de mai jos care sper să vă inspire, vă mai zic atât: citricele, nucile, batoanele de scorțișoară, cuișoarele, chiar turta dulce – pot fi, toate, folosite pentru a decora masa.

 

decorette-masa-aranjata-craciun

 

decorette-aranjarea-mesei-de-craciun

6f9b92dfe9c92e6de007ae8e4fa38d23

decorette-decorarea-casei-de-craciun

Și nu uitați de calendarul de Advent! Micile surprise ascunse în săculeți, cuțiuțe, plicuri sau păhărele de plastic le face copiilor așteptarea mai ușoară și îi bucură nespus. Și, până la urmă, dincolo de alergătură și pregătiri, despre asta este vorba de Crăciun: despre bucuria de da și a primi, de a surprinde frumos și despre fericirea de a avea familia și prietenii alături.

decorette-calendar-advent

Sper să vă fie de folos postarea asta lungă :)

Și vă doresc să vă bucurați de fiecare clipă a pregătirilor, nu doar de cele două, trei zile de Crăciun. Pentru că s-au întâmplat și se întâmplă lucruri (unele îngrozitoare și triste), ne suntem datori să încercăm să ne bucurăm de ceea ce trăim zi de zi și nu să așteptăm mereu câte ceva.

surse grace-senseandsensibility, pinterest, style logistics, yummymummykitchen, nellyvintagehome, johnlewis, kara rosenlund, justdestinymag,

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *