Chic Bites – Tartă cu rubarbă și cu multă scorțișoară

Rubarbă, rubarbă…ce mai e și rubarba asta și la ce e bună? Bine, bine de văzut am văzut-o, știam cum arată, dar ca și cu sparanghelul, am avut momentele mele de dubiu cum că acea chestie ciudată se și manâncă. V-am mai zis că sunt foooarte consevatoare în ce privește mâncarea așa încât nu insist pe tema asta. Dar musai să vă zic că, nu o dată mi s-a întâmplat ca după ce luni, poate chiar ani la rând am refuzat să mănânc ceva anume (din ignoranță, prostie sau alte asemenea) prima (de)gustare a adus după sine o adevărată pasiune pentru alimentul cu pricina. Fix așa s-a întâmplat și cu rubarba. De fapt cu tarta de care vă zic pentru că e singurul fel în care am mâncat rubarba până acum.

Tarta asta cu rubarbă e simplă dar foarte bună. Încercați și o so vedeți!

Ingrediente:

1 cană zahăr

1/2 cană unt

3 căni făină

1 plic praf de copt

1/2 linguriță sare

4 căni rubarbă tăiată bucăți

3/4 cană smântână și doua linguri iaurt

1 linguriță (sau chiar mai multă) de scorțișoară

2 lingurițe extract de vanilie.

2 ouă

1 lingură de zahăr de presărat deasupra înainte de a băga la cuptor

Se freacă bine zahărul cu ouăle și se amestecă separat făina cu praful de copt și sarea. Se adaugă peste această compoziție făina cu praful de copt, extractul de vanilie și scoțișoara și se amestecă. Se pune smântâna și iaurtul și apoi rubarba. Trebuie să rezulte un aluat moale, nu foarte legat. Se toarnă compoziția într-o formă de tort unsă bine cu unt. Deasupra se presară o lingură de zahăr și încă puțină scorțisoară.

Se coace la foc mediu vreo 40 de minute. Timpul diferă, știți bine, și de modelul cuptorului așa că cel mai bine e să verificați să fie coaptă.

Tarta e delicioasă, pufoasă și aromată. Are o crustă subțire crocantă și dulce deasupra care, atenție, dă dependență!

tarta-cu-rubarba

IMG_6348

 

P.S. Farfuria este handmade și este de la Lin.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *