Cu drag de la mamele care lucrează de acasă, multe idei de cadouri handmade pentru Crăciun

„Mamele care lucrează de acasă” – nu e doar o sintagmă care definește o categorie prea puțin cunoscută la noi ci reprezintă o comunitate foarte activă in România. O comunitate frumoasă în care mame care au ales să lucreze de acasă pentru a fi mai aproape de copiii lor își oferă sfaturi, se ajută la nevoie și susțin (și sunt susținute de) asociația prin intermediul căreia desfășoară o grămadă de activități, evenimente și acțiuni. Prin intermediul Asociației Work At Home Moms  participă la târguri, organizează și susțin traininguri și sesiuni pe diverse teme de interes inclusiv de mentorat antreprenorial, administrează grupul pe facebook și site-ul. Ce fac mamele care lucrează de acasă? Păi, poate nu vă vine să credeți, dar pot face o grămadă de lucruri minunante: oferă servicii de consultanță pe domenii din cele mai diverse, unele cos, țes, tricotează, croșetează și dezvoltă mici proiecte și afaceri în domeniile acestea, altele sunt fotografi sau graphic designeri, cofetari, contabile sau pictorițe, administrează magazine online și câte și mai câte pot face. Cum vă zic, e o comunitate grozavă, sunt sute de mame adunate în acest grup în care mereu e forfotă, mereu se cer și se dau sfaturi, chiar și în toiul nopții și mereu se pun la cale diverse proiecte care să susțină această inițiativă menită să vină în sprijinul mamelor active și conștiente de importanța lor vitală în cadrul familiei.

Am făcut introducerea asta pentru că în acest articol am adunat câteva idei de cadouri handmade realizate de unele dintre mamele din aceasta comunitate. Sunt lucruri frumoase care pot fi oricând făcute cadou mai ales pentru că sunt lucrate nu doar cu atenție față de detalii și calitate dar și cu mare drag. Iar asta, nu știu cum să zic….se simte.

Așadar, în ordine aleatorie și nu a numerelor de pe tricou, avem așa:

 

  • Lămpi din lână împâslită și zâne din lână Ronna Art

ronna-art-1 ronna-art-2 ronna-art-3

Ronna Art : „Povestea creațiilor mele se țese cu lână,cu fir moale, sensibil ce aduce lumina în casele celor care îmi cumpără lămpile, cu fir de curcubeu pentru cei ce își doresc zâne, spiriduși sau păpuși colorate, înmiresmate cu lavanda și cu un strop de vopsea pe care pensula inimii mele îl împrăștie pe tricouri în mandale și fluturi multicolori sau simboluri străvechi.”

 

  • Prinzătoare de vise din materiale naturale și ecologice. Musai să vă spun că aceste prinzătoare de vise (dreamcatchers) au o poveste a lor și sunt pline de semnificații: chiar și nuanțele penelor reprezintă ceva.

zsofia-1 zsofia-2

11012053_910304055715694_9199967596181622470_n

Sophie’s Stuff – Handmade – „Realizez bijuterii si prinzatoare de vise. Folosesc doar materiale naturale si ecologice: fire de bumbac, margele de lemn, pene. Bijuteriile și articolele decorative sunt confectionate cu foarte multa dragoste și atenție, conform unor standarde calitative înalte.”

 

roibu-cristina-1 roibu-cristina-2 33

 

lavanda-victor lavanda-victor1

 

alina-burca-2 alina-burca1 alina-burca

 

yannia yanni1 yanni2

 

 

bulina-studio-2 bulina-studio1 13494836_1173782676007695_8413150921694518992_n

Bulina Studio: “Gandindu-ma la faptul ca cei care vor primi  jucariile “BulinaStudio” le vor indragi atat de mult incat  isi vor dori sa le aiba aproape si in timpul noptii ca si perne, am conceput jucariile cu o inaltime mica, fiind foarte moi, create din materiale naturale, cu umplutura hipoalergenica, fara elemente de plastic atasate.”

 

  • Decorațiuni tricotate realizate de Atelierul Păpădiei.   „Tricotaje haioase, pom-pon, jucarii pentru copii, bijuterii handmade. Realizate cu pasiune, dragoste pentru frumos si grija pentru planeta.”

claudia-1 claudia-2 claudia3

 

Alegeți anul acesta (și) cadouri handmade. Un produs handmade va fi adesea imperfect, dar întotdeauna va purta în el o fărâmă din plăcerea cu care a fost realizat. Niciodată un produs de masă, din marile lanțuri de magazine, nu va avea parte de așa ceva.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *