Accesorii interioare pentru dulapuri

Accesoriile interioare de garderobă sunt absolut esențiale pentru organizarea și optimizarea spațiului din interiorul diferitelor containere, ușurând găsirea și depozitarea obiectelor/hainelor.

În general noi arhitecții acordăm mai multă atenție „fațadei exterioare” a dulapului și puțin mai puțin modului în care este compusă în interior, dar aici vreau să vă dau câteva sfaturi despre cum să o organizați cât mai bine.

Împărțirea unui dulap depinde mai mult de nevoile tale personale, de tipul de haine și accesorii pe care le ai și de dimensiunea dulapului în sine.

Accesorii interioare pentru dulapuri Lema

Modularitatea Lema

Pentru a împărți eficient o garderobă ai două strategii:

 1. Împărțiți garderoba în zone dedicate diferitelor tipuri de îmbrăcăminte , precum cămăși, pantaloni, rochii lungi, pulovere etc.;
 2. Organizați hainele în funcție de sezonalitate .

Daca ai mai multe dulapuri sau un dressing foarte mare, poti organiza si hainele dupa culoare sau stil.

Accesorii interioare pentru dulapuri Poliform

Cele mai esențiale accesorii interne de garderobă

Să începem de la o listă de accesorii comune pentru organizarea internă:

 • Rafturi reglabile
  Vă permit să împărțiți spațiul pe verticală pentru a depozita îmbrăcăminte, cutii sau accesorii pliate. Pot fi confortabile cu un covoraș sau cu alte materiale rigide, mai mult sau mai puțin transparente.
 • Sine pentru haine și tije pentru agățat
  Folosite pentru a atârna haine precum jachete, cămăși, pantaloni și rochii lungi. Pot avea secțiune rotundă sau dreptunghiulară și pot fi echipate cu LED-uri sau nu.
 • Sertarele
  Pot fi introduse pentru a depozita lenjerie intimă, șosete, accesorii sau articole pliate.
 • Cutii si cosuri
  Utile pentru organizarea obiectelor mai mici, precum curele, cravate, bijuterii si diverse accesorii.
 • Suport pantofi
  Pentru a organiza și depozita pantofii într-o manieră ordonată. Pot fi inclinate, mobile sau fixe, cu detalii metalice sau sticla.
 • Module detașabile
  Detașabile sau rotative, sunt utile pentru extragerea cu ușurință a obiectelor din zonele mai adânci ale dulapului. Aceste module sunt foarte convenabile dacă dulapurile sunt colțuri sau au locuri greu accesibile.
 • Cârlige și suporturi multifuncționale
  Pentru agățat genți, pălării sau alte accesorii. Există grile detașabile multifuncționale, care permit într-adevăr o organizare nebună.
 • Rafturi expuse
  Pentru a vizualiza și a accesa ușor obiectele depozitate.
Accesorii interioare pentru dulapuri

Cum să organizezi un dulap intern? Măsuri

Dimensiunile pentru interiorul unui dulap pot varia in functie de tipul de dulap, companie si nevoile dumneavoastra specifice. Iată câteva îndrumări generale pentru dimensiunile interne:

 1. Latime:
  Dulapurile pot avea o latime variind de la aproximativ 60 cm pentru cele mai mici pana la peste 3 metri pentru cele mai mari. Lățimea va afecta cantitatea de haine pe care le puteți agăța pe lateral și configurația internă.
 2. Înălțime:
  Înălțimea standard a unui dulap variază în general între 180 cm și 240 cm. Acest spațiu vertical vă permite să agățați fără probleme haine mai lungi. Cu toate acestea, asigurați-vă că aveți suficientă înălțime pentru articolele specifice pe care doriți să le depozitați.
 3. Adâncime:
  Adâncimea interioară a unui dulap variază de obicei de la 50 cm la 70 cm. Pentru dressinguri puteți alege adâncimea pe care o preferați.
 4. Rafturi:
  Rafturile interioare ale unui dulap au de obicei o înălțime care variază de la 30 cm la 40 cm. Acest lucru oferă suficient spațiu pentru a depozita haine pliate, cutii sau alte accesorii.
 5. Sina pentru haine:
  Sina pentru haine este de obicei pozitionata la o inaltime de aproximativ 150 cm de la sol pentru haine precum camasi si jachete. Daca ai rochii mai lungi, s-ar putea sa ai o a doua tija inferioara sau un spatiu mai mare pentru rochii lungi. Există și tije care se îndoaie, numite servitori în sus și în jos , pentru a putea găzdui obiecte mai înalte fără a folosi o scară.
 6. Sertare:
  Sertarele interioare au de obicei o lățime de aproximativ 40 cm și o înălțime de 15-20 cm, dar pot varia. Asigurați-vă că aveți suficient spațiu pentru a depozita lenjeria intimă, șosetele și accesoriile.
 7. Spatiu pentru pantofi:
  Daca vrei sa depozitezi pantofii in dulap, ia in considerare un spatiu cu cel putin 20-30 cm inaltime pentru fiecare pereche.
 8. Oglinzi și iluminat:
  dacă includeți oglinzi sau iluminat interior, asigurați-vă că lăsați suficient spațiu și luați în considerare amplasarea strategică.

Dezinfectant pentru aer interior Poliform

Lungimea totală și adâncimea îmbrăcămintei și a obiectelor este de aproximativ:

 • fuste lungi: 60-110cm/5cm
 • rochii dama: 80-120cm/45cm
 • blazer dama: 90cm/50cm
 • trenci: 150cm/55cm
 • pantaloni si blugi: 70cm/40cm
 • cămașă bărbați: 90cm/50cm
 • jachetă bărbați: 110cm/55cm
 • valiză de 20 kg: 60-80cm x 40-55cm x 20-35cm

Dacă este posibil, luați măsurători precise ale spațiului disponibil și planificați organizarea internă a dulapului în funcție de nevoile dumneavoastră specifice.

In general, o organizare de garderoba care se respecta trebuie sa includa, cel putin: umerase, rafturi si cateva sertare pentru depozitarea lenjeriei. Pantofii pot fi depozitati si in alta parte, sau puteti asigura igienizarea interioara integrata in sistemul electrificat al dulapului care poate fi actionat cu un radiocomand si dezactivat cu un intrerupator.

Sistemul presupune tratarea aerului cu un filtru catalizat, regenerabil si sigur pentru masina de spalat vase, care retine o parte din bacteriile prezente in aer care este miscat de ventilatoarele prezente in aparat. La unele modele, tehnologia de ionizare bipolară produce și introduce în garderobă milioane de ioni pozitivi și negativi care atacă bacteriile și mirosurile, distrugându-le și igienizând ceea ce este conținut în dulap.

Suplimentele nu trebuie subestimate

 • Iluminare interioară:
  luminile cu LED-uri sau alte opțiuni de iluminare interioară facilitează vizualizarea și localizarea articolelor din interiorul dulapului. Acum este aproape o necesitate în garderoba noi. De obicei, sursa de alimentare cu LED-uri se află adesea în partea superioară a dulapului, motiv pentru care aveți nevoie de o conexiune electrică care nu este o simplă priză de 30 cm.
 • Oglinzi în interior sau pe uși:
  adaugă caracter practic și ajută la alegerea îmbrăcămintei fără a fi nevoie să părăsească garderoba.
Accesorii interioare pentru dulapuri
 • Panouri despărțitoare și despărțitoare:
  ajută la crearea compartimentelor și la separarea diferitelor tipuri de haine sau accesorii.
 • Cârlige și suporturi multifuncționale:
  pentru agățat genți, pălării sau alte accesorii.
 • Containerele transparente:
  Vă permit să vedeți cu ușurință conținutul și să mențineți ordinea.
Accesorii interioare pentru dulapuri

Similar Posts

Lasă un răspuns