dormitor cu doua paturi

Doi copii, un dormitor, zero idei de mobilat?

Dacă sunteți părinți a doi copii splendidi, fete adorabile sau adolescente rebele, veți fi trebuit să vă confruntați măcar o dată cu întrebarea: organizarea și mobilarea unui dormitor cu două paturi.

Aruncă o privire la soluțiile noastre: am adunat cele mai bune idei pentru mobilarea unui dormitor dublu , da, o cameră pentru doi împărțite între frați, surori sau gemeni.

Fratele și sora împart aceeași cameră: ce să faci?

Chiar dacă sunt foarte apropiați, doi copii bărbați și femei, pe măsură ce cresc, vă pot cere să nu mai împarți aceeași cameră. Și, dacă casa nu este foarte mare, asta poate deveni o adevărată bătaie de cap.

Din fericire, dormitoarele cu două paturi separate oferă o soluție practică și funcțională a problemei. Nerecomandate celor cu probleme de spațiu, sunt deosebit de reușite dacă alegeți să împărțiți camera în două dormitoare .

Motivul? În general, cele două paturi de o persoană sunt independente de restul mobilierului și, prin urmare, se bucură de o anumită libertate de poziționare.

Soluția 1: camera copiilor cu 2 paturi pe podea

Ideea unui dormitor cu doua paturi separate

Dormitorul copiilor cu doua paturi in centrul camerei iti permite sa exploatezi spatiul perimetral pentru a amplasa dulapuri, rafturi sau biblioteci.

Așezând un covor în mijlocul camerei, poți crea o mică zonă de joacă în care copiii se pot distra fără a fi în contact direct cu podeaua.

O altă idee este să alegi paturi sommier, cărora le poți adăuga apoi boiserie decorativă sau panouri căptușite pentru a le folosi ca tăblie.

IDEE BONUS : Folosiți o bibliotecă cu două fețe pentru a împărți un dormitor comun între adolescenți și adolescenți . Folosit ca separator in mijlocul camerei, va marca vizual granita dintre o jumatate a camerei si cealalta, garantand fiecarui frate spatiul sau privat.

Soluția 2: dormitor cu două paturi pe colț

Ideea unui dormitor cu un pod de colt si doua paturi

Dacă preferați să păstrați centrul camerei liber sau să folosiți pereți adiacenți, alegeți să plasați cele două paturi într-un colț . Această configurație, care aranjează paturile de-a lungul pereților pentru a forma un L, este perfectă pentru dormitorul a doi băieți sau două fete.

La frații de vârstă similară sau egală, care împărtășesc aceleași programe și aceleași activități, dormitul în două paturi de un singur colț apropiate unul de celălalt nu poate decât să întărească legătura și… complicitate. Dacă te răzgândești, poți oricând să schimbi organizarea camerei prin schimbarea poziționării patului de o persoană.

Mobilizați dormitorul gemenilor într-un spațiu mic, cu un pat la mansardă

Cand vine vorba de mobilarea unui dormitor dublu pentru gemeni, avantajul este dat de faptul ca copiii au aceeasi varsta si au aceleasi nevoi, chiar si cand vine vorba de mobilier.

Dar ce să faci dacă dormitorul nu are spațiu pentru a pune două paturi pe jos , unul lângă celălalt, cu două noptiere și poate două dulapuri? În acest caz, dormitoarele cu paturi mansardate oferă o soluție cu adevărat practică și funcțională, deoarece vă permit să raționalizați spațiul economisind în același timp centimetri în adâncime.

Bine de știut : mezaninele apar din necesitatea ridicării patului pentru a folosi suprafața de dedesubt ca colț de studiu sau mică zonă de locuit . Cele mai moderne soluții includ totuși includerea unui al doilea pat pentru a profita la maximum de spațiul de înălțime.

Soluția 3: dormitor la mezanin cu două paturi

Soluție pentru un dormitor la mezanin cu două paturi

Frumos și funcțional, patul mansardă este visul fiecărui mic. Această soluție pentru dormitorul a doi copii presupune poziționarea compoziției de-a lungul unui perete de cel puțin 4 metri, cu decuplarea consecventă de centrul camerei.

Paturile de o persoană sunt poziționate unul deasupra celuilalt , iar la cel superior se poate ajunge printr-o scară pentru containere. Treptele sunt poziționate în spatele structurii, un mic plus care vă permite să economisiți spațiu în profunzime .

Fratele sau sora mai mica care doarme in patul de sus va fi protejat de o tablie captusita si va putea dormi linistit si in deplina siguranta.

Soluția 4: dormitor pentru doi copii cu mezanin

Solutie dormitor cu pat supraetajat pentru 2 baieti

S-a terminat vremea când trebuia să sari printre cercuri pentru a încăpea două paturi într-un dormitor. Proiectata pentru o incapere nu foarte mare, aceasta solutie desparte clar zona de dormit de zona de depozitare.

Protagonistul incontestabil, patul mezanin este alcătuit dintr-o suprafață de odihnă dublă, în care cele două socluri sunt poziționate într-o direcție paralelă . Patul de o persoană inferior alunecă și poate fi mutat cu ușurință în centrul camerei pentru a facilita curățarea sau realizarea patului în sine.

Patul de o persoană superior, însă, este accesat printr-o scară laterală dotată cu trepte cu depozitare. Punctul forte al acestui pat dublu constă în dimensiunile sale mici , ceea ce îl face potrivit pentru mobilarea unui dormitor cu un perete de aproximativ 3 metri.

Cum să amenajezi o cameră pentru doi băieți sau două fete?

Adolescenții, după cum știm, își cer independența și spațiul lor. Dacă cei mai norocoși pot conta pe o cameră a lor, mulți frați și surori împart camera până când unul părăsește locul natal. Chiar și în acest caz, ideal ar fi să creați două dormitoare într-unul , poziționând paturile de-a lungul pereților diferiți și alegând mobilier funcțional care să separe mediul.

Dar ce să faci dacă camera se dezvoltă în lungime ? În loc să profitați de adâncime, este mai bine să vă concentrați pe înălțime prin plasarea unui pat supraetajat de-a lungul peretelui principal.

La fel ca patul mansardat, structura supraetajata a luat nastere din nevoia de a optimiza cat mai bine spatiul. Spre deosebire de primul, însă, al doilea tip implică întotdeauna coexistența a două paturi , în general de aceeași dimensiune.

Dormitoarele pentru două persoane cu paturi supraetajate sunt destinate unui public mai larg, care include și adolescenți sau tineri. Caracterul copilăresc dat de treptele dormitoarelor cu mezanin, însă, se pierde în favoarea emblematicei scări metalice (care, între noi, evocă și o anumită atmosferă de cămin de tineret.).

Fidele misiunii lor de economisire a spațiului, cele mai moderne compoziții răspund nevoilor copiilor mai mari și includ, printre altele, includerea de birouri și rafturi pentru a crea un colț de studiu rezistent la elevi.

Soluția 5: dormitor dublu cu paturi în formă de L

Ideea unui dormitor cu două paturi în formă de L

Cine a spus că un pat supraetajat este ceva pentru copii? Încearcă să te gândești la dormitoare moderne pentru copii cu 2 paturi care, deși sunt destinate unui public adult, nu renunță la un vârf de creativitate.

Originalitatea compozițională poate fi dată, de exemplu, de poziționarea perpendiculară a saltelelor.

În acest sens, patul supraetajat în formă de L este una dintre cele mai populare soluții pentru copiii care împart aceeași cameră. În acest dormitor dublu special, paturile de colț sunt poziționate pentru a recrea forma literei L (de aceea sunt cunoscute sub acest nume).

Soluția 6: dormitor pentru două persoane cu paturi eșalonate

Ideea unui dormitor cu 2 paturi cantilever

Iată un alt exemplu de dormitor supraetajat. Cele două paturi, eșalonate, sunt poziționate de-a lungul a doi pereți diferiți folosind un colț. Ideală pentru două fete , această cameră este completă cu tot ce au nevoie pentru două surori adolescente.

Pe lângă zona de studiu, întotdeauna utilă în dormitorul copiilor și adolescenților de vârstă școlară, există și un dressing spațios și bine organizat. Dar asta nu este tot: structura mezaninului cu paturi în consolă optimizează spațiul până la ultimul centimetru, integrând un dulap practic deasupra patului inferior.

Astfel, fiecare dintre cele două fete se va putea bucura de un spațiu de garderobă pentru sine (dar schimbul de haine va rămâne în continuare o practică legitimă).

IDEE BONUS : in functie de modele, un dormitor de coltar cu doua paturi poate fi solutia castigatoare pentru integrarea unei mici spatii de studiu in compozitie. Mai bine sa optezi pentru doua birouri simple, care sa fie amenajate independent in functie de spatiul disponibil.

Soluția 7: dormitor pe colț cu 2 paturi

Soluție pentru dormitorul pentru doi copii

Am văzut-o, există atât de multe idei de dormitor pentru doi frați sau două surori. Daca spatiul este limitat, este bine sa ai un pat supraetajat frumos, la fel ca in cazurile anterioare. Spre deosebire de celelalte, însă, această soluție arată cum să amenajezi cel mai bine un dormitor pentru doi folosind un colț .

Alegerea poate cădea pe o cameră pentru copii cu un dressing mare , opțiunea câștigătoare pentru depozitarea tuturor hainelor într-un singur loc din cameră. In acest fel, se va putea folosi spatiul ramas ca zona de agrement sau relaxare, pentru a fi echipat cu containere sau rafturi pentru carti.

Idei pentru doua dormitoare pentru copii: patul pod

Dormitoarele cu dulapuri încorporate au fost adevărata revoluție în domeniul mobilierului pentru copii. Există diferite tipuri, unele mai deosebite decât altele, dar toate având ca scop îmbunătățirea organizării în camera celor mici.

Se deosebesc de paturile mansardate datorita dulapului amplasat deasupra patului (sau este patul care se afla sub dulap, in functie de punctul tau de vedere), dar ca si ele pot fi echipate cu doua patuturi. In dormitoarele duble, podul poate fi disponibil in diverse modele: dublu, single, linear sau coltar .

Soluția 8: dormitor cu două paturi glisante

Ideea unui dormitor cu două paturi glisante

Ai doi copii și dormitorul lor este lung și îngust? Optează pentru o soluție care concentrează toate mobilierul pe același perete .

Alegeți un dulap tip pod care are vedere la ambele suprafețe de dormit și optați pentru o soluție care economisește spațiu, cum ar fi paturile glisante. De fapt, în spațiul unui pat de o persoană sunt două , poziționate unul deasupra celuilalt.

Genial, nu? Patul extractibil este echipat cu roti si ramane ascuns pana la utilizare pentru a reduce spatiul ocupat in profunzime.

Soluția 9: dormitor pentru două fete cu paturi în formă de L

Solutii pentru dormitorul cu doua paturi de coltar

Cauți un dormitor pe colț cu două paturi , care să dubleze și spațiul de depozitare? Această soluție, perfectă pentru o cameră mare, concentrează tot mobilierul pentru copii în doi pereți .

Protagonistul compoziției, șifonierul pod este situat deasupra unuia dintre cele două paturi în formă de L. Alegerea de a poziționa suprafețele de odihnă pe diferite niveluri nu este doar estetică, ci și funcțională. Din diferența de înălțime s-a putut obține un spațiu suplimentar de depozitare , format din sertare practice pentru depozitarea lenjeriei de pat, tricourilor și accesoriilor.

Această configurație se poate dovedi deosebit de potrivită pentru dormitorul a doi copii de vârste diferite : patul superior pentru fratele mai mare, patul de jos pentru cel mai mic.

IDEE BONUS : dormitorul este dublu, dar ai putea avea nevoie de trei paturi? Alege o solutie care sa includa posibilitatea adaugarii unui al treilea pat cu baza de pat detasabila.

Două paturi într-o cameră mică: este cu adevărat posibil?

„Dormitor dublu” nu rimează întotdeauna cu „dormitor mare”. Mulți vor fi avut de-a face cu lipsa de spațiu în dormitorul copiilor , mai ales când acolo locuiesc două persoane. În aceste cazuri, nu are rost să vă pierdeți inima.

Exista o singura solutie: alege dormitoare duble care economisesc spatiu dotate cu mobilier multifunctional care iti permit sa economisesti centimetri pretiosi in latime si/sau adancime.

Soluția 10: dormitor cu două paturi pliante

Solutie dormitor cu 2 paturi pliante

Să începem prin a spune că dormitoarele moderne cu economie de spațiu cu 2 paturi pun designul în slujba funcționalității. În această soluție, potrivită pentru o cameră de copii de aproximativ 10 m2 , cele două paturi de o persoană sunt literalmente ascunse în mobilier.

Patul vertical este integrat intr-un dulap tip pod, in timp ce cel cu deschidere orizontala actioneaza ca un pat cu birou incorporat. Mai exact, acest dormitor transformabil se adresează atât a doi copii, cât și a doi adolescenți .

In ceea ce priveste utilitatea, sistemul de deschidere asistata al patului previne deschiderea accidentala, garantand astfel siguranta maxima.

Totodata, mobilierul cu economie de spatiu ofera celor 2 baieti tot ce au nevoie: un birou mare cu adancime redusa, un dulap mare, rafturi si containere pentru toate accesoriile lor.

Soluția 11: dormitor cu pat supraetajat rabatabil

Soluție pentru dormitorul cu două paturi pliante

Iată cea mai recentă idee care vă va ajuta să proiectați un dormitor cu două paturi într-un spațiu mic . Chiar mai ingenioasă decât cea anterioară, această cameră transformabilă integrează nu unul, ci două paturi pliante orizontale.

Ideala pentru un dormitor de aproximativ 9 m2 , aceasta solutie integreaza un sistem de pat cu adevarat inteligent. Asemănător în toate privințele unui pat supraetajat, fiecare suprafață de dormit este independentă și poate fi deschisă și închisă în funcție de nevoile copiilor.

În acest fel, copiii se vor putea juca, se vor distra și se vor distra în spațiul liber din centrul camerei… până când va ajunge la culcare!

REZUMÂND

După cum am văzut, mobilarea unei camere cu 2 paturi nu este atât de dificilă. Există numeroase idei pe masă, iar soluțiile posibile nu sunt diferite. Pentru a organiza cel mai bine dormitorul dublu al copiilor tăi, au mai rămas foarte puține sugestii.

1. Alegeți mobilier adecvat vârstei

 • cum să amenajezi dormitorul a doi copii : în primul rând, este esențial să găsim echilibrul potrivit între design, funcționalitate și siguranță .
  Dacă copiii sunt mici, este mai bine să aveți mobilier cu colțuri rotunjite și ușor accesibil. Ceva exemple? Poți opta pentru dulapuri cu mânere mari, scaune cu rotile reglabile pe înălțime și un pat supraetajat drăguț cu trepte de depozitare și protecție căptușită.
 • cum sa amenajezi camera a doi adolescenti : nu mai sunt copii, nu inca adulti, adolescentii au nevoie de un spatiu pe masura lor, mai ales daca este comun.
  În camera pentru doi adolescenți nu poți rata un colț de studiu cu un birou mare, o bibliotecă în care poți depozita cărțile școlare și un dressing suficient de mare pentru a găzdui ambele haine. Puțin lux? Adaugă o canapea extensibilă în cameră pentru a-ți găzdui cei mai buni prieteni.

2. Alegeți culorile potrivite

 • culorile pentru dormitorul a doi copii : un principiu care este întotdeauna valabil, culorile pentru dormitor trebuie să favorizeze somnul și să insufle un sentiment de liniște.Culori pentru doua dormitoare pentru copii: albastru deschis si galbenFaceți loc culorilor pastelate , în loc de nuanțe închise sau prea strălucitoare. În cazul unui dormitor pentru doi băieți, nuanțele atemporale rămân albastru și verde , dar galben și portocaliu sunt, de asemenea, destul de populare.
 • culori pentru dormitorul a două fetițe : pe cât de obișnuiți suntem cu ideea că rozul este culoarea preferată pentru dormitorul fetelor, nu facem decât să alimentem stereotipul.Culori pentru dormitorul a două fetițe: roz și violetLiliac și violet oferă alternative interesante: folosite cu moderație, alături de alb, crem sau fildeș, vor fi perfecte chiar și atunci când fetele au crescut.
 • culori pentru camera a doi adolescenti : in virtutea varstei lor, adolescentii isi folosesc camera pentru a afirma un stil care ii reprezinta. Lasă în urmă culorile pastelate, în dormitorul unui adolescent poți îndrăzni cu culori mai strălucitoare sau combinații de materiale.Culori pentru dormitorul pentru doi băieți: gri și albastruGri, negru, maro și albastru sunt culori tipic masculine care, atunci când sunt bine dozate, coexistă perfect. În ceea ce privește finisajele, joacă-te cu efectul de lemn și metal pentru a reproduce un mediu industrial sau urban foarte sugestiv .
 • culorile pentru dormitorul a două fete : romantică, visătoare, revoluționară… Fiecare fată are propriul ei caracter și, la fel ca semenii ei de sex masculin, lasă dormitorul să vorbească în numele ei.Culori pentru doua dormitoare de fete: rosu coral si gri sidefatImplicați-vă fiicele în alegerea culorilor și a mobilierului camerei lor. Printre cele mai populare culori se remarcă gri perla, gri porumbel și bej , însuflețite cu note de lavandă deschisă, glicine sau coral , în omagiu culorii Pantone 2019.
 • culorile pentru dormitorul a doi copii/adolescenti bărbați și femei : dacă camera este împărțită între un frate și o soră, există două moduri de a merge. Prima varianta este usor de aplicat (fericirii mamei si tatalui): presupune optarea pentru culori neutre sau unisex precum verde, portocaliu sau pruna .Culori pentru un dormitor împărțit între frate și soră: verde și violet pruneA doua varianta, insa, este putin mai complexa, dar nu imposibila, si consta in diferentierea mobilierului si a culorilor acestora, oferind un semn clar de impartire in interiorul incaperii.În acest caz, lăsați-i pe fiecare dintre copiii dvs. să-și exprime preferințele și încercați să îi mulțumiți în consecință. Dacă este de neconceput să alegi mobilier de dormitor personalizat pentru fiecare copil, concentrează-te pe accesorii!

3. Gândiți-vă la dimensiune și implicați copiii

Nu te arunca în amenajarea unui dormitor cu 2 paturi pe podea dacă nu ai mai întâi o idee clară despre dimensiunea patului. Veți opta pentru două paturi de o persoană, perfecte pentru copii, sau veți alege paturi queen-size pentru a găzdui doi adolescenți?

Oricare ar fi intenția dvs., nu vă fie teamă să implicați copiii în designul dormitorului lor . Având dorințe, nevoi, gusturi și preferințe clare, puteți mobila cu ușurință o cameră prietenoasă cu frații.

Similar Posts

Lasă un răspuns