amenajare dormitor baiat

Găsirea soluției perfecte, a celei potrivite pentru ei, este orice decât simplă, dar cu câteva precauții este posibil să amenajezi o cameră cu adevărat funcțională pentru un băiat (și student) .

În acest articol vă oferim multe idei, o galerie drăguță de imagini și sfaturi pentru a evita greșelile.

Să facem un bilanț începând cu mobilierul: ce nu poate lipsi din dormitorul unui tânăr de cincisprezece ani sau al unui tânăr de douăzeci de ani?

Patul

Pat dublu pentru camera băieților Botton

Patul este elementul cheie al fiecărei camere , de la cel al copiilor până la cel al adulților, trecând prin camera copiilor.Priviți în jur pentru a observa că copiii de astăzi, cu câteva excepții, cresc rapid, iar somnul este esențial pentru a asigura o creștere corectă și armonioasă.

Prin urmare, merită să vă întrebați: este mai bine să alegeți un pat de o persoană sau un pat queen-size? Pătrat și jumătate, fără nicio umbră de îndoială .

Datorită dimensiunilor sale generoase, piazza e ½ găzduiește atât un tânăr de 15 ani, cât și unul de 20 de ani, un motiv întemeiat de a-i oferi micuțului din casă un pat „matur” cu câțiva ani înainte.

LUCRURI DE ȘTIUT: Cât de mare este un pat queen-size?

Toaleta

Dressing pentru dormitorul băieților Lite

Deși într-o măsură mai mică decât semenii lor, și tinerii de 16 ani încep să se intereseze de lumea modei.

Își cumpără câteva haine singuri sau în compania prietenilor, își emulează idolii și urmează tendințele născute pe web. Este de la sine înțeles, este necesar ca dormitorul lor să aibă un dulap mare, ușor accesibil și bine organizat.

Cele mai moderne dulapuri de dormitor oferă soluții personalizabile pline de accesorii pentru a menține garderoba în ordine. Ar putea fi util pentru un adolescent să aibă:

 • rafturi unde îți poți așeza pălăria și rucsacul
 • o oglindă în interiorul ușii
 • tuburi pentru umerase pentru pantaloni, camasi si hanorace

Astfel garderoba va fi mereu organizată și copilul tău va găsi rapid haine și accesorii (mai ales dimineața, când va fi încă pe jumătate adormit!).

Birou

Birou de dormitor pentru băieți Kios

Adolescentul rimează cu elev, școală, teme și teste. Din acest motiv, este esential ca camera unui baiat de 16 ani sa aiba un colt de studiu in care sa poata desfasura activitati scolare.

Iar dacă dormitorul este la fel ca atunci când era copil, alege doar un model de birou sau birou potrivit nevoilor lui.

Trebuie amintit că copiii care urmează liceul petrec multe ore studiind, așa că este de o importanță vitală ca biroul să fie suficient de mare pentru a găzdui cărți, computer, tastatură și suficient de înalt pentru a sprijini antebrațele și a menține o postură corectă în timpul studiului.

Iată un mic rezumat al dimensiunilor ideale.

Birou pentru dormitor – Dimensiuni aproximative

 • Inaltime blat: 70 / 75 cm
 • Latime (minima): 80 cm
 • Adâncime: 60 / 80 cm

LUCRURI DE ȘTIUT: unde să așezi biroul în dormitor?

Scaunul

Scaun de birou Coral Wheels pentru dormitor baieti

În colțul perfect de studiu al dormitorului unui băiat, nu poate lipsi un scaun de birou la fel de perfect .

Indiferent dacă mobilierul este destinat unui student de 13 sau 18 ani, nu contează: în perioada școlară – inclusiv la facultate – scaunul trebuie să fie confortabil și ergonomic.

Toți experții din industrie sunt de acord că scaunele destinate copiilor ar trebui să fie căptușite, pivotante și reglabile pe înălțime .

Daca sezutul este captusit, nu va fi necesara folosirea de perne sau distantiere pentru a inmuia rigiditatea structurii (evitându-se astfel riscul adoptarii unor posturi incorecte).

În plus, alegând un scaun reglabil și picioare cu rotile va fi posibil să mutați cu ușurință scaunul și să îl adaptați la înălțimea suprafeței de lucru.

În ceea ce privește stilul, însă, ei nu s-au limitat la imaginația lor. Amintiți-vă, totuși, că scaunul devine parte integrantă a mobilierului și, ca atare, ar trebui să respecte starea de spirit a camerei.

Libraria

Bibliotecă despărțitoare cu două fețe pentru camera băieților Start

Un alt element indispensabil în camera unui băiat modern este biblioteca . Potentialul acestui mobilier este cu adevarat surprinzator, iar avantajele amplasarii lui in camera sunt multe.

În primul rând, gândiți-vă la obiectele care populează camera unui adolescent: cărți (cu siguranță cele școlare), CD-uri, benzi desenate, ornamente, suveniruri din primele sale vacanțe cu prietenii, construcțiile pe care le-a făcut în copilărie, cutii de papetărie…

Unde să le pui dacă nu pe rafturile unei biblioteci frumoase colorate?

Lasă-i copilul tău liber: cu un spațiu dedicat pentru a afișa ceea ce îi pasă cel mai mult, el va ajunge să țină în ordine restul camerei.

La aceasta se adaugă și posibilitatea de a folosi o bibliotecă cu două fețe ca element despărțitor într-un dormitor comun.

Bonus: comoda

Comodă Ambrogio pentru dormitorul unui băiat

Comoda devine, de asemenea , o parte integrală a mobilierului dormitorului unui adolescent.

Mai putin indispensabila decat alte obiecte de mobilier, devine un aliat castigator daca garderoba este mica si ai nevoie de sertare in care copilul tau poate depozita tricouri, lenjerie, pulovere si hanorace care economisesc spatiu.

Să nu credeți, însă, că comodele moderne pentru camerele copiilor sunt mobilier pentru copii! Dimpotrivă, au un design atractiv, culori la modă și mânere discrete care le fac ideale chiar și pentru copiii mai mari.

Mobilier pentru camera unui băiat: idei de copiat

După ce am descoperit ce mobilier este esențial în camera unui băiat, nu mai rămâne decât să decideți unde și cum să o plasați!

Aruncați o privire la exemplele noastre de dormitoare complete : veți găsi idei de copiat pentru a înfrumuseța dormitorul unui băiat preadolescent, al unui tânăr de cincisprezece ani și al unui tânăr de douăzeci de ani.

Amenajarea dormitorului unui băiat preadolescent

Start Up 02 dormitor pentru adolescenți

Dimensiunile camerei: 16 m2
Plan: în formă de L

Soluția
În acest dormitor pentru un băiat de 13 ani , nu lipsesc ideile de mobilier pline de spirit și funcțional. Decorat în nuanțe de galben și gri, reflectă pe deplin tendințele contemporane, fără a renunța la ceva ce ar putea fi necesar în dormitorul unui adolescent masculin.

Patul de o persoană este echipat cu un cadru de pat cu depozitare și o tăblie reglabilă, alcătuită din clapete laterale și bretele unde pot fi introduse unele accesorii.Coltarul de studiu este compus dintr-un birou mare, modern , sprijinit pe o comoda pentru a fi folosit ca dulap de papetarie, si un scaun captusit fara roti , inspirat din tendinta scandinava.

Designul contemporan al zonei de studiu se regăsește în bibliotecă de perete , alcătuită din 6 rafturi și montanti asimetrici din aluminiu.

Pentru a completa dormitorul, există un dulap mare glisant , care urmează să fie îmbogățit cu accesorii și echipamente pentru organizarea spațiului interior.

Plan dormitor baiat 16 m2

Ideea suplimentară : galbenul este o culoare vitală și dinamică, unisex și potrivită pentru toate vârstele. Folosit des in living, este rar folosit in dormitor datorita efectului energizant.

Folosiți-l cu moderație, mai ales în dormitorul unui adolescent pentru care odihna este de o importanță vitală.

Pentru a compensa și a reduce efectul strălucitor al galbenului, folosește doar gri, care se asortează perfect cu acesta.

Amenajarea dormitorului unui baiat de 15/16 ani

Cameră pentru un băiat de 15/16 ani Start T10

Dimensiunile camerei: 13 m2
Plan de etaj: pătrat

Soluția
A doua propunere recreează camera unui băiat între 15 și 16 ani : este un mediu prietenos cu elevii, care oferă unui tânăr tot ce are nevoie pentru a-și desfășura cel mai bine activitățile școlare.

Zona de studiu, mare și funcțională, este protagonista compoziției. Cu excepția comodei mici, toate elementele care fac parte din acesta sunt fixate pe perete pentru a nu ocupa spațiu pe podea.

În locul biroului, proiectul a inclus un birou suspendat cu laterale și panou de perete. Suprafața de lucru este generoasă, și se încadrează perfect într-un sistem de biblioteci cu module de diferite lățimi, în care să se introducă dulapuri, cărți, reviste și articole de papetărie.

Întregul lucru este completat de un scaun cu rotile și căptușeală pentru spătar și scaun.

Zona de dormit, insa, este impartita intre un dulap mare , introdus intr-un colt pentru a castiga spatiu in profunzime, si un pat queen-size , perfect pentru a asigura odihna optima unui adolescent.

Plan de etaj pentru dormitorul unui baiat de 15/16 ani

O altă idee : în ciuda bibliotecii mari suspendate, poate fi necesară includerea altor rafturi în dormitor.

Folosește rafturi colorate (cele modulare sunt perfecte) pentru a umple spațiile goale de pe pereți și a clasifica CD-uri, benzi desenate și fotografii.

Implică-ți copilul în alegerea culorilor: rafturile sunt un element de amenajare foarte valid pentru a te juca cu nuanțele, riscând noi combinații de culori și modernizarea mobilierului puțin prea sobru pentru camera unui băiat.

Amenajarea camerei unui baiat de 20 de ani

Camera unui băiat de 20 de ani Start T12

Dimensiunile camerei : 9 m2 (sau mai mici)
Plan de etaj : gratuit

Soluția
Penultima idee se referă la organizarea dormitorului unui băiat de 20 de ani . Ieșit din faza adolescenței, un adult tânăr are nevoi noi, diferite de cele pe care le avea când era copil.

Soluția pe care o propunem este lipsită de mobilier de prisos sau voluminos; dimpotrivă, îmbrățișează pe deplin ideea de minimalism și libertate compozițională pe care copiii adulți încep să o îmbrățișeze.

Punctul forte al acestui dormitor modern constă în compactitatea sa. Mobilierul este alcătuit din elemente independente, care coexistă în totală armonie pe o suprafață de doar câțiva metri pătrați.

Zona de dormit este compusă dintr-un pat sommier queen-size și boiserie folosită ca tăblie. Modularitatea panourilor este de așa natură încât se pot crea compoziții infinite, un detaliu esențial dacă ești în căutarea unei soluții pe măsură și personalizată.

Zona de garderobă este formată dintr-un dulap mare cu balamale , care este flancat de o bibliotecă laterală superficială : aceasta este o idee excelentă pentru a câștiga centimetri în lățime și a ascunde nenumăratele cărți universitare de la vedere!

Iar pentru a rămâne pe subiect, în încăpere nu lipsește un colț de studiu complet cu birou montat pe perete , scaun cu roți , nișe și rafturi închise .

Planul camerei pentru un baiat de 20 de ani

Ideea suplimentară : minimalismul și eleganța sunt cuvintele cheie ale acestei încăperi.

Tonurile pur masculine de gri și albastru creează un mediu rafinat în concordanță cu nevoile unui băiat acum adult , care ar putea folosi camera chiar și la 25 de ani fără să se simtă deplasat.

În plus, diferența de înălțime dintre zona de dormit/studiu și zona de garderobă sugerează posibilitatea utilizării mobilierului într-o cameră de mansardă.

Amenajarea unei camere pentru băieți care economisește spațiu

Dormitor care economisește spațiu pentru un băiat

Dimensiunile camerei : aproximativ 9 m2
Plan de etaj : dreptunghiular

Soluția
Renovarea recentă a făcut posibilă crearea unei încăperi suplimentare? Ce modalitate mai bună de a profita la maximum de spațiu cu un dormitor pentru băieți care economisește spațiu !

Această soluție este ideală pentru amenajarea camerelor mici sau a camerelor neregulate, de exemplu un dormitor lung și îngust, deoarece ajută la utilizarea unui întreg perete concentrând mobilierul pe cel mai mare perete.

Mobilierul acestui dormitor multifuncțional este parțial transformabil pentru a permite unui adolescent să schimbe aspectul camerei în funcție de nevoile sale.

Zona de dormit este complet retractabilă: asta înseamnă că patul este ascuns într-o structură care conține soclul și salteaua atunci când acestea nu sunt folosite.

Avantajul unui pat pliant consta in capacitatea sa de a limita dimensiunile de gabarit in profunzime pentru a lasa un spatiu liber in care sa poti trece usor.

Schema și planul unui dormitor pentru băieți care economisește spațiu

Dar asta nu este tot: pentru a folosi suprafața până la ultimul centimetru, cel din dormitor este un pat cu birou.

Biroul este integrat în structura suprafeței de odihnă și poate fi deschis pentru a face față după-amiezii de studiu fără a apela la mese suplimentare.Cea mai mare parte a suprafeței este ocupată de șifonier, constând dintr-un dulap mare modular în punte care depășește structura patului.

Forma în L a dulapului creează o nișă practică în care puteți introduce rafturi și rafturi pentru cărți sau caiete pentru a păstra totul la îndemână.

Ideea suplimentară : organizarea și optimizarea sunt conceptele cheie care stau la baza proiectului.

Multifunctionalitatea mobilierului va permite sa gestionati spatiul in mod independent si in deplina siguranta, in functie de activitatile de desfasurat sau de momentele zilei, astfel incat copiii si tinerii sa faca din camera universul lor mic, mare.

Rezumând

În acest articol am descoperit cum să amenajăm cel mai bine dormitorul unui adolescent cu mobilier modern și atemporal.

Nu rata cele mai recente sfaturi.

 • Mobila in functie de varstaCâți ani are locuitorul dormitorului? Aceasta este prima întrebare pe care ți-o pui pentru a alege cel mai bine mobilierul. De fapt, culorile și desenele sunt adesea propuse în funcție de vârsta celor care vor folosi patul, dulapul, biroul și scaunul. Mobilierul pentru copii mici, preadolescenti poate avea o moștenire a copilăriei (nuanțe pastel, margini rotunjite, mânere mari); dimpotrivă, dormitorul unui tânăr de șaisprezece ani sau al unui adult tânăr preferă culorile mai puternice (negru, gri, albastru) și mobilierul la modă (inspirat din stilul industrial, scandinav, minimalist).
 • Furnizați la nevoieCopilul tău este un mare savant sau un fotbalist desăvârșit? Ai o mare pasiune pentru modă sau ești un tocilar răbdător? În funcție de înclinațiile și activitățile sale, un adolescent poate avea nevoie de un birou mare pe care să studieze sau să vizioneze seriale TV pe PC, un dulap mare pentru toate hainele sau spații de depozitare pentru a depozita ghetele de fotbal și micile echipamente de fitness.
 • Mobilizați în funcție de numărul de copii din camerăCopilul tău este singurul locuitor al dormitorului sau împarte camera cu un frate sau o soră? Numărul de copii influențează clar organizarea camerei și a mobilierului acesteia: 1 sau 2 paturi, biblioteci despărțitoare, dulapuri încorporate… pe scurt, ce poate fi integrat într-un dormitor dublu?Nu ratați: 11 soluții pentru un dormitor cu două paturi
 • Mobilizați în funcție de dimensiunea camereiMini, mic, mare sau foarte mare? Este de la sine înțeles, cu cât spațiul în dormitor este mai mare, cu atât soluțiile de amenajare sunt mai mari. Nu uita ca si incaperile foarte mici pot fi functionale, atata timp cat mobilierul ales este proportional cu suprafata disponibila. Nu amenaja camera cu prea mult mobilier sau mobilier supradimensionat, ia in considerare suficient spatiu pentru ca copilul tau sa se deplaseze usor si prefera tonurile deschise, luminoase, pentru a da o impresie de spatialitate.Nu trebuie ratat: cum să mobilați un dormitor mic

Ai nevoie de mai multe idei pentru mobilarea, organizarea sau înfrumusețarea dormitorului unui adolescent sau al unui adult tânăr? Lasă-te inspirat de selecția noastră de imagini!

Camere băieți: fotografii și imagini

Cameră modernă pentru băieți Start T01

Cameră single galbenă și albastră pentru băieți Start Up 06

Dormitor băiețel albastru și galben Start Up 06

Începe dormitorul băieților de designer T04

Dormitor de baieti modern cu pod si birou Start T02

Dormitor băieți cu punte și birou Start T02

Mobilier pentru o camera de baieti Start P22

Dormitor băieți cu dulap de pod Start P17

Începe dormitorul băieților S32 cu pat mansardat

De la un dormitor la o cameră pentru copii: ce se schimbă?

Crearea unui dormitor pentru un tânăr de 20 de ani este exemplul perfect al modului în care părinții trebuie să susțină constant evoluția copiilor lor. De fapt, cresc într-o clipă și este obositor pentru un părinte să țină pasul cu schimbările constante. Din acest motiv, pentru a ține pasul cu copiii care cresc și devin adolescenți, chiar și dormitorul trebuie să se transforme .

Nevoile unui copil, ale unui adolescent și ale unui tânăr de 20 de ani sunt complet diferite, așa că dormitorul trebuie să fie capabil să satisfacă toate nevoile care se schimbă în timp . 

Cu siguranță spațiul de joacă dispare în timp ce se creează o zonă de studiu/stație PC confortabilă, precum și un pat spațios și un dulap mare, devine din ce în ce mai important.

În esență, așadar, ceea ce se schimbă este întreaga organizare a dormitorului care trebuie să cedeze loc unui dormitor de tânăr și nu mai copil.

Camera băiatului de 20 de ani: 4 lucruri care nu pot lipsi

Avand in vedere ca fiecare baiat are propriile nevoi, propriul stil si propriul sau mod personal de a organiza camera, sa vedem mai jos ce elemente absolut nu pot lipsi.

1. Mobila dormitorul unui baiat cu un pat spatios

Patul este, fără îndoială, unul dintre mobilierul principal al fiecărui dormitor , începând de la cel al copiilor până la cel al adulților, trecând evident prin cel al adolescenților. Și așa cum este necesar să se evalueze diverse lucruri atunci când alegeți un pat pentru dormitor , același lucru trebuie făcut și pentru dormitorul copiilor. 

De fapt, patul este esențial pentru a asigura o odihnă bună și, prin urmare, pentru a promova creșterea corectă mai întâi a copiilor și apoi a adolescenților. 

Dacă pentru dormitorul copiilor patul de o persoană îți permite să ai mai mult spațiu în centrul camerei pentru joacă, atunci când te gândești la dormitorul tinerilor de douăzeci de ani, patul ideal este cu siguranță cel queen-size , sau primul lor. pat pe care să dormi.super. Confortabil si spatios, patul queen-size este cea mai buna solutie pentru mobilarea dormitorului unui baiat de 20 de ani. 

Cand nu se poate alege din cauza problemelor de spatiu, exista diverse solutii care iti permit sa creezi o zona de dormit la fel de primitoare, de la mezanin pana la patul de sub dulapul de pod, doar alege-l pe cel mai potrivit.

Camera băiatului de 20 ani: Pat Moretti Compact

2. Creați un colț de studiu funcțional în dormitorul copiilor

Începând cu școala primară, angajamentele de studiu ale copiilor devin din ce în ce mai mari și de aceea devine esențială crearea unui colț de studiu funcțional .

Cu atât mai mult între licee și universități, un copil petrece mult timp stând jos studiind și are nevoie de un spațiu dedicat în camera lui .

Prin urmare, nu poate lipsi un birou mare sau unul capabil să găzduiască cărți, caiete și evident computerul  .

De altfel, nu trebuie trecut cu vederea faptul că zona de studiu nu este folosită doar pentru studiul pe cărți, ci și pentru computer și, ținând cont de cât timp o folosește un copil, devine esențială asigurarea unui post de lucru practic pentru asta.

Alegerea scaunului este, de asemenea, importantă deoarece acesta trebuie să fie confortabil tocmai pentru că copiii rămân așezați multe ore.

Camera băiatului de 20 ani: birou Moretti Compact

3. Alege un dulap mare pentru dormitorul unui tânăr de douăzeci de ani

Probabil într-o măsură mai mică decât fetele, dar și băieții au nevoie de un dulap mare .

De fapt, comparativ cu trecutul, tinerii sunt mai interesați de modă și mai cumpără câteva articole vestimentare. În plus, toate activitățile pe care le desfășoară în timpul zilei necesită adesea mai mult de o schimbare. De aceea, pentru o camera pentru un baiat de 20 de ani este necesar sa alegi un dulap care sa fie perfect pentru nevoile lui si sa fie spatios, usor accesibil si bine organizat in interior. 

Pe lângă haine, garderoba unui băiat trebuie să poată conține, de exemplu, echipament sportiv și îmbrăcăminte. Prin urmare, este util să personalizați interiorul dulapului , organizându-l în așa fel încât să răspundă cât mai bine nevoilor copilului dumneavoastră. 

Pe scurt, garderoba unui băiat de 20 de ani nu ar trebui să lipsească niciodată:

 • Rafturi și sertare pentru depozitarea rucsacuri, șepci, echipamente sportive și altele asemenea;
 • Tuburi de agățat pentru pantaloni și cămăși.

O oglindă poate fi, de asemenea, o idee bună, plasată în interiorul ușii unui dulap.

Dormitor băiat de 20 ani: Dulap Moretti Compact

4. Așezați rafturi și biblioteci pentru a menține camera ordonată  

Când vine vorba de dormitorul unui bărbat, poate fi problematică menținerea ordinii.

În realitate, este suficient să folosiți, chiar dacă într-o formă potrivită vârstelor diferite, aceleași instrumente folosite pentru a menține dormitorul copiilor ordonat și bine organizat . 

Avand in vedere ca in teorie un baiat mare ar trebui sa isi gestioneze dormitorul in totala autonomie, in sensul curatarii si aranjarii acestuia, stim ca acest lucru nu se traduce intotdeauna in realitate.

Prin urmare, poate fi de mare ajutor să oferi biblioteci și rafturi pentru a găzdui nu numai cărțile, ci și toate acele obiecte care s-ar ajunge să se adune în diverse părți ale încăperii, făcând-o hotărât dezordonată și haotică. 

Fără îndoială, o bibliotecă în dormitorul unui tânăr de 20 de ani, mai ales dacă este student, este o piesă de mobilier esențială. În plus, o bibliotecă poate completa colțul de studiu, oferindu-i o notă de originalitate, dar și practică.

Camera băiatului de 20 de ani: dulap și birou la comandă Moretti Compact

Cum să amenajezi cel mai bine dormitorul unui băiat: ultimele sfaturi

În multe privințe, un băiat de 20 de ani este acum considerat un adult aproape gata să zboare de acasă. Dar știm foarte bine că înainte ca un copil să plece de acasă, cu excepția unor cazuri, mai pot trece câțiva ani.

Din acest motiv este important să se creeze o cameră potrivită pentru un copil care acum este mare și nu mai este un copil , în care să poată studia liniștit, să stea confortabil la PC și să-și întâmpine prietenii.

Într-un anumit sens, pentru un tânăr de douăzeci de ani camera este un adevărat mini apartament , un refugiu în care sunt admise foarte puține persoane și în care, mai presus de toate, nu mai este spațiu pentru jucării.

De fapt, copiii cresc rapid și își schimbă constant gusturile și nevoile, în consecință dormitorul copiilor se transformă într-o cameră pentru adolescenți și în final în dormitorul unui tânăr. 

Sunt multe lucruri care se schimbă, de exemplu culorile și stilul devin mai sobre. În plus, camera pentru un băiat de 20 de ani trebuie să includă câteva elemente de mobilier, dar esențiale .

Un pat mai mare, acolo unde este posibil, precum si un dulap mare si evident o zona de studiu/buc care iti permite sa stai fara probleme multe ore pe zi. 

Acestea sunt cu siguranță lucrurile care nu pot lipsi în camera unui tânăr de douăzeci de ani și la care se adaugă evident elementele de personalizare bazate pe personalitatea și caracterul băiatului.

De fapt, interpretându-i și nevoile ca adult și implicându-l în alegeri, vei putea crea o cameră cu adevărat primitoare și funcțională.

Similar Posts

Lasă un răspuns