dormitor pentru adolescent

Dormitorul, pentru copiii noștri, este refugiul sigur. Să le facem plăcut pentru ei este treaba noastră.

Este esențial să ai spații practice în care să locuiești. O bună organizare ușurează studiul, distracția și somnul.

Partea dedicata visarii are paturi single sau queen-size. Pot fi folosite structuri esențiale și container. Tabliile de pat pot lua diferite forme in functie de starea de spirit a camerei.

Dulapul poate fi ales cu uși cu balamale sau glisante. În timp ce sertarele și rafturile pot fi introduse în interior. Colțul de studiu, după cum vă puteți imagina, necesită un birou și biblioteci. 

Nu există limite ale creativității, de fapt chiar și culorile joacă importanța potrivită în proiect.

Dormitor pentru fete de 10 ani

Dormitor pentru fetita de 10 ani

Mobilier : dormitor cu mezanin, dulap și al doilea pat pliant

Soluția
De la vârsta de 10 ani încoace, fetițele sunt femei în miniatură pline de viață și pline de viață, împărțite între teme, petreceri de pijamă și după-amiaza devreme la cumpărături cu mama lor.

La acea vârstă, dormitorul trebuie să fie frumos , să le ofere un sentiment de protecție și, în același timp, un indiciu de independență.

Camera perfectă pentru o fetiță de 10 ani se află la jumătatea drumului între amintirile din copilărie și intrarea în adolescență.

Combină nuanțe de roz și tonuri pastelate, un pat înălțat cu acces aproape secret și un dulap mare în două tonuri în care poți agăța fuste, rochii și uniforme de volei.

Plan de dormitor care economisește spațiu pentru o fată

Un pat suplimentar pentru cel mai bun prieten
Aranjat pe doi pereți, acest frumos dormitor de colț include inserarea unui al doilea pat extensibil, chiar sub mezanin.

În câteva secunde, dormitorul single se transformă într-o cameră pentru două fete cu paturi în consolă, soluția perfectă pentru a-ți găzdui cel mai bun prieten.

Dormitor pentru o fetita de 12 ani

Dormitor fete cu dressing

Mobilier : dormitor cu dulap încorporat, bibliotecă integrată și birou

Soluția
Este fiica ta o fată de 12 ani? Acest dormitor tip pod cu dressing reflectă perfect universul unui adolescent de acea vârstă.

O epocă foarte delicată, desigur, în care camera trebuie să devină un spațiu privat de netrecut, în care să te simți în siguranță și în largul tău.

Camera ideală pentru un copil de doisprezece ani ar trebui să conțină, pe lângă un pat confortabil, un birou cu o suprafață mare de lucru și un dulap frumos .Dacă încăperea este mică, dar ai dori să integrezi un spațiu pentru cărți, soluția este să încorporezi o bibliotecă laterală în garderobă, așa cum vezi în imagine.

Mobilierul, care aduce cu sine câteva rămășițe din copilărie, îmbină decorul și funcționalitatea.

Ceva exemple? Raftul colorat cu panou lateral previne caderea cartilor, in timp ce boiseria captusita protejeaza peretele si decoreaza peretele.

Plan dormitor pentru o fata: dormitor 390 cm

Culori si combinatii
Tonuri neutre si delicate precum gri deschis sau gri porumbel sunt culorile alese pentru acest dormitor.

Sunt perfecte la orice varsta (chiar si atunci cand micutul din casa a crescut) si pot fi usor combinate cu nuante feminine precum wisteria, mov, liliac sau roz pudrat.

Dormitor pentru adolescente

Dormitor pentru o fată de 14 ani

Mobilier : dulap de pod cu pat dedesubt, bibliotecă cu birou integrat

Soluția
La prima vedere, această cameră pentru o fată de 14 ani are foarte puțin feminin. Fără roz, glicine sau fucsia, ci gri, albastru aviație și lemn închis, care, combinate, mobilează perfect o cameră pentru fete alternative și cu caracter.

Pe lângă culorile preponderent masculine , originalitatea dormitorului acestui adolescent constă în amenajarea mobilierului.

Deși așezat pe trei pereți, mobilierul din compoziție a fost studiat și ales cu o perspectivă de economisire a spațiului .

Biroul este integrat în bibliotecă, patul poate ascunde o a doua saltea iar dulapurile profită de centimetrii înălțimii.

De la zona temelor până la garderobă, totul în această cameră este la îndemâna unui adolescent.

Planul de etaj al unui dormitor de fete de 10 m2

Pentru victimele modei
Adolescenti, fete, paisprezece ani. Spune ce vrei, povestea nu se schimbă: garderoba unei fiice adolescente este un adevărat arsenal de război.

Accesorii, haine și îmbrăcăminte exterioară de tot felul acoperă încăperea, în ciuda sloganului de dimineață (” …nu am ce să mă îmbrac! „) răsună tare în casă.

Din acest motiv, pentru a organiza mai bine hainele, mobilierul acestui dormitor include un cuier special fixat pe lateralul dulapului si o comoda chiar sub usa.

Dormitor pentru o fată de 18 ani

Dormitor pentru fata de 18 ani

Mobilier : dormitor bridge cu pat si birou

Soluția
Pentru dormitorul unei fete de optsprezece ani , nu există nicio îndoială. Stilul devine sobru, culorile întunecate, iar mobilierul devine funcțional pentru a se adapta angajamentelor și hobby-urilor școlare.

Este cazul acestui dormitor îngust și lung, mobilat ocupând doar un perete al încăperii.

Alegerea a căzut pe un mobilier practic și funcțional, capabil să multiplice spațiul de depozitare la nevoie. Dulapul pod cu uși cu balamale este urmat de un pat cu sertare mari și încăpătoare dedesubt , esențial pentru depozitarea nenumăratelor accesorii ale unei tinere.

Pentru a economisi centimetri, tăblia și biroul coincid, o soluție excelentă pentru exploatarea lungimii reducând în același timp dimensiunile de gabarit în adâncime.

Scoala = multe carti? Rafturile pentru containere cu formă neregulată sunt suficiente, iar aranjarea caietelor, notițelor și a fișelor devine o joacă de copii.

Plan de dormitor de fete lung și îngust

Atingerea feminină
Culori neutre da, dar fără a exagera. Ideea este să adăugați o notă de verde acvatic sau de culoare tiffany dormitorului pentru a minimiza seriozitatea griului.

Dormitor alb și roz

Dormitor fete alb și roz

Mobilier : dormitor modular cu pat pe podea, dulap și birou

Soluția
Întrebați o fetiță care este culoarea ei preferată: probabil că va răspunde roz. Și nu înseamnă că pe măsură ce crește, gusturile i se schimbă. Clasic al clasicilor, acest dormitor de fete roz si alb este dovada acestui lucru.

Proiectată pentru o fată de vârstă școlară, această cameră feminină poate satisface și gusturile unei fete preadolescente sau mai în vârstă.

Punctul forte constă în mobilierul compact , complet cu tot ce este necesar pentru a organiza zona de odihnă, garderoba și spațiul pentru teme.

Vrac? Limitat: un perete de 4 metri este suficient pentru a amplasa un dulap, pătuț, birou, rafturi și unități de perete deschise. Stil? Evergreen, cu culori de accent precum violetul echilibrat de mobilier din lemn deschis.

Plan de etaj al unui dormitor de fete de 360 ​​cm

Când dormitorul este frumos și practic
Original, deosebit, frumos: dormitorul unei fete trebuie să reflecte toate aceste caracteristici, fără a sacrifica caracterul practic.

Integrarea unui pat cu roti este o idee castigatoare pentru curatarea temeinica a dormitorului sau schimbarea aspectului camerei in functie de necesitati.

Dormitor pentru fete de 16 ani

Dormitor fete roșu și gri porumbel

Mobilier : compozitie cu pat, birou si dulap

Soluția
Ah, cei 16 ani… un râu furios greu de împiedicat. Iar dormitorul este dovada asta: decoratiunile capricioase, accesoriile originale si culorile foarte vii transforma locul de odihna intr-un univers stralucitor cu un stil unic.

Dormitorul unei fete de 16 ani este o explozie pură de personalitate. Să începem cu mobilierul: mobilierul capătă un aspect mai adult, esențial și minimalist.

În fotografia acestui dormitor, căutarea luminii (patul este suspendat pe picioare înalte, sertarele biroului nu ating podeaua) merge mână în mână cu afirmarea unui stil personal și decisiv.

Și în sfârșit culorile: nuanțele pastelate delicate ale copilăriei lasă loc unui minunat roșu aprins în accesorii și pe pereți. Cel puțin până se anunță următoarea culoare Pantone.

Plan de dormitor pentru fete mari

În dormitor: roșu da sau roșu nu?
Potrivit cromoterapiei, ar fi mai bine să excludem culorile energizante precum roșul din dormitor.

Pentru a-l integra, dar fără a exagera, ideea este să pictezi doar o porțiune din perete sau să alegi un tapet frumos pe care să-l aplici pe peretele mai scurt, creând astfel un efect bi-ton echilibrat, dar original.

Cameră pentru o fată modernă

Dormitor roz si fucsia pentru fete

Mobilier : dormitor cu pat capitonat, dulap alb și zonă de studiu

Soluția
Nu ai nevoie de un pat de culoarea fardului de obraz și de un covor roz baby pentru a fi o prințesă modernă. Acest lucru este demonstrat de acest dormitor exclusiv feminin , ideal pentru o adolescentă care adoră să țină pasul cu vremurile.

În această cameră de 12 m2, fiecare detaliu este conceput astfel încât o femeie foarte tânără să poată studia, să se relaxeze și să se dedice ceea ce îi place cel mai mult.

Patul este captusit, dulapul este foarte spatios iar biroul este dotat cu o comoda pe care sa iti asezi rucsacul si geanta si rafturi cu suport de carti integrate.

Cum să amenajezi un dormitor de fete în stil rock perfect roz ? Îndrăzneț cu pereții și mobilierul colorat în mov, liliac, lavandă și fucsia, nuanțe tipice feminine pentru a însoți mobilierul cu un design super contemporan.

Plan de etaj pentru dormitorul unei fete de 12 m2

O noptiera alternativa
Cine spune dormitor alternativ, spune noptiera originala. Printre numeroasele idei, vă puteți gândi să așezați câteva mese pe marginea patului .

Convenabile pentru amplasarea unui ceas cu alarmă, telefon mobil sau a unor cărți, acestea pot fi mutate oriunde în cameră în funcție de nevoi.

Dormitor mobilat in culori neutre

Dormitor fetita de 12 metri patrati

Mobilier : dormitor complet cu pat, dulap și birou

Soluția
Dacă te gândești la culoarea predominantă a camerei fiicei tale, există două variante: să fii copleșit de uraganul liliac-fucsia-violet, sau să te abandonezi ideii că, alegând acum culori neutre, în câțiva ani ai câștigat. nu fii obligat să revopsești pereții.

Acestea fiind spuse, iată o idee alternativă la obișnuita cameră roz. Acest dormitor de culoarea porumbelului nu are nimic de invidiat față de dormitoarele clasice de culoarea bomboanelor.

Nuanțele neutre, albul și lemnul de stejar sunt combinate cu măiestrie pentru a evoca o atmosferă relaxantă și primitoare . Sclipirea de culoare este dată de patul roșu care capătă deja un aspect… de adult.

Soluție de amenajare pentru o cameră de fete de 12m2

Design pentru fete
Designul modern se pune în slujba părinților prin conceperea unor soluții de amenajare care rezolvă, cel puțin parțial, o problemă proverbială: dezordinea.

Ceva exemple? Tablie de depozitare pentru telefoane mobile și reviste, birouri cu sertare integrate pentru papetărie, caiete și accesorii.

Dormitor pentru fete care economisește spațiu

Dormitor fete cu două paturi glisante

Mobilier : dormitor compact cu 2 paturi, pod și birou

Soluția
Cine a spus că un dormitor mic nu poate fi la fel de practic și funcțional ca unul mare? În dormitorul unei fete cu spațiu puțin , ideile sunt clare: dacă centimetrii sunt puțini, irosirea lor este într-adevăr o rușine.

Puterea acestui dormitor sunt dimensiunile sale: 390 cm sunt tot ceea ce este necesar pentru a introduce un dulap tip pod, două paturi dedesubt și un birou cu scaun asortat.

Amplasarea dulapului la înălțime are numeroase avantaje: reduce spațiul pe podea, folosește peretele în întregime și oferă camerei un aspect ordonat și organizat.

Alegerea șezlongurilor este dictată și de motive practice. În spațiul unui pat de o persoană sunt două , unul sub celălalt, iar poziționarea orizontală pe perete vă permite să economisiți centimetri prețioși în adâncime.

Plan dormitor fete cu 2 paturi

Biroul într-un dormitor lung și îngust
Dacă dormitorul este îngust sau foarte îngust, așezați biroul pe perete, pe cel mai lung perete . De asemenea, puteți folosi tăblia patului ca punct de ancorare pentru blatul de lucru.

Nu uitați să profitați de lumina naturală de la o fereastră dacă este posibil. În caz contrar, iluminați biroul cu o lampă de masă bună, reglabilă și reglabilă.

Dormitor pod liliac și bej

Dormitor liliac pentru fete

Mobilier : dulap bridge cu pat si canapea

Soluția
Casă nouă, dormitor nou! Deși a crescut, fetița din casă nu vrea să renunțe la un spațiu numai pentru ea (Virginia Woolf docet) în care să se întoarcă la copil.

Pentru ea, baby rozul este un pic copilăresc, culoarea vinetelor este prea strălucitoare. pe scurt, avem nevoie de calea de mijloc potrivită. Alternativa există și poate lua forma unui frumos dormitor de fete liliac și alb, fildeș sau bej .

Nimic nu este lăsat la voia întâmplării în acest dormitor pentru fete mari . In mai putin de 9 m2 au fost introduse un dulap mare cu module punte, un pat pe platforma, o canapea pentru a fi folosita ca al doilea pat si cateva rafturi.

Ideea suplimentară? Integrati cat mai multe sertare in structura patului pentru a economisi centimetri pretiosi si a lasa centrul camerei liber.

Plan dormitor de 9 m2 pentru o fata

Profitați la maximum de colțuri
Nu toate dormitoarele au planuri obișnuite: există camere înguste, camere lungi, încăperi la mansardă… Important este să știți să profitați de metri pătrați disponibili și să transformați colțurile pierdute în potențiale economii de spațiu. solutii .

Paturile in forma de L, pozitionate in directie perpendiculara pe doi pereti din apropiere, functioneaza tocmai in aceasta directie.

Dormitor în culori pastelate

Dormitor fete in albastru deschis si lemn deschis

Mobilier : dormitor complet cu dulap glisant

Soluția
Chiar și universul dormitoarelor a îmbrățișat stilul și filosofia tendinței nordice. Ideal pentru o fată mare, acest dormitor de fete din lemn deschis are tot ce este necesar pentru a fi definit drept scandinav.

Esente clare, linii geometrice si culori pastelate sunt protagoniștii de necontestat ai decorului. Simplitatea formală a mobilierului nordic se regăsește în patul cu picioare înalte, în biroul montat pe perete, în dulapul glisant decentrat și în elementele albastre.

Soluțiile de economisire a spațiului nu lipsesc: tăblia este subțire pentru a limita dimensiunile de gabarit în adâncime, elementele de depozitare sunt fixate la înălțime pentru a nu ocupa podeaua.

Cu alte cuvinte, mai mult spațiu pentru a decora camera cu covoare, puf, mese și alte accesorii.

Soluție pentru un dormitor de fete modular

Avantajele albastrului în dormitor
Cromoterapia o afirmă cu forță: albastrul și albastrul deschis sunt culorile ideale pentru decorarea dormitorului .

Definite eronat de bărbați, ceruleanul, cyan și albastrul deschis se bucură și ele de un oarecare succes în rândul fetelor, până la punctul în care dormitoarele pentru multe fete integrează albastru deschis și închis în mobilierul lor. Motivul? Proverbiala lor putere de relaxare.

Dormitor fete cu mezanin

Dormitor fete cu mezanin

Mobilier : dormitor la mezanin cu paturi eşalonate

Soluția specială
: camere pentru doi adolescenți. Amenajarea unui dormitor împărțit între surori poate părea o întreprindere titanică. Două paturi, un dulap infinit, un colț pentru a face temele… și nu pare să fie niciodată suficient spațiu.

Dar această cameră pentru două fete are soluția: patul mansardă.

Pozitionate la inaltimi diferite, cele doua saltele fac camera functionala si dinamica.

Senzația de mișcare este dată nu doar de poziția paturii eșalonate și perpendiculare între ele, ci și de posibilitatea de alunecare a mezaninului înainte și înapoi.

Când mezaninul este deschis, scara este accesibilă; când mezaninul este închis, scara rămâne ascunsă în structură. La aceasta se adaugă caracterul practic al unui birou suspendat și a unui dulap de pod cu un pat confortabil de o persoană dedesubt.

Solutie pentru mobilarea unui dormitor de fete complet cu mezanin

Mici trucuri pentru economisirea spațiului
Chiar și cele mai mici dormitoare pot ascunde idei grozave de amenajare. Daca alegerea cade pe un dormitor de fete cu mezanin ca acesta, opteaza pentru o scara de depozitare cu sertare si cosuri integrate.

Dormitor fete cu pat queen size

Dormitor fete cu pat queen size

Mobilier : dormitor cu pat queen-size, birou de colț, dulap

Soluția
o spun medicii, iar psihologii o repetă: pentru adolescenți, somnul este esențial . Mai presus de toate, somn bun, adică ceea ce permite creierului să se deconecteze, amintirilor să rămână în minte și corpului să se regenereze.

Din acest motiv, atunci când vorbim despre camera unei adolescente , patul joacă un rol de importanță primordială. Dormitorul ideal trebuie sa contina un pat confortabil si confortabil, dar si spatios si primitor.

Nu există restricții speciale de dimensiune, dar la o inspecție mai atentă, un pat queen-size este mai bun decât un pat de o persoană când vine vorba de confort și spațiu util pentru a se rostogoli în cearșaf!

DE STI: Dimensiunile si dimensiunile unui pat queen size

Soluție pentru mobilarea dormitorului unei fete

Un spațiu sub pat Pat
confortabil și practic? Da, dacă are container. Suprafețele de odihnă cu cutie sunt perfecte dacă dormitorul este mic și dacă doriți să raționalizați spațiul disponibil.

Compartimentul de sub somiera va fi esential pentru depozitarea lenjeriei de pat, paturi, perne, genti si rucsacuri. Și la revedere mizerie!

Dormitorul unui adolescent romantic

Cameră modernă pentru fete

Mobilier : pat de o persoană, comodă, dulap cu bibliotecă și birou

Soluția
Îi place să scrie, să se piardă în paginile unui roman de dragoste pentru adolescenți și să umple jurnalul cu gândurile ei. Fiica ta este o visătoare, iar colțul ei de paradis nu poate fi decât un frumos dormitor romantic .

Mai mult modern decât clasic, mobilierul dormitorului unui adolescent combină culori feminine foarte delicate (roz antic, liliac, lavandă) și lemn deschis, jucându-se cu formele, dar fără să piardă din vedere funcționalitatea.

În această cameră, de exemplu, mobilierul este multifuncțional . Noptiera este integrata in tablia patului, care este la randul ei dotata cu compartimente practice; comoda este prevazuta cu cuier iar dulapul este combinat cu o biblioteca cu birou retractabil.

Plan dormitor fete cu birou

Accesorii care fac diferența
Nu este nevoie de mult pentru a decora dormitorul unei fete: rafturi asimetrice pentru cărți de dragoste, mânere originale lăcuite în culori pastelate, panouri boiserie cu colțuri rotunjite pentru a încadra patul.

Dormitor fete cu un dulap mare

Dormitor fete cu dulap mare

Mobilier : dormitor cu dulap tip pod, pat de o persoană și birou glisant

Soluția
Dormitor mic, dulap mare? Nimic mai posibil. Ideea este fezabilă și soluțiile sunt cu adevărat surprinzătoare, dacă respecți o simplă recomandare: profită de unghiuri și înălțimi.

Pe o suprafață de puțin peste 8 metri pătrați, acest dormitor pentru fete cu dulap de colț arată cum poți încadra un dulap uriaș într-un spațiu mic, combinând uși pe toată înălțimea și module de pod.

Pulovere, tricouri, pantaloni, fuste, rochii, paltoane, esarfe: totul este perfect organizat si la indemana.

Pentru suprafața rămasă, nu ne-am zgarcit cu idei ingenioase: biroul glisant original poate fi mutat aproape de fereastră la nevoie.

Soluție pentru un dormitor de fete de colț

Mai mult spațiu cu culori deschise
Este una dintre legile sacre ale mobilierului și designului: este mai bine să folosiți culori deschise pentru a mări vizual spațiile mici.

Nu este nevoie să te limitezi la clasicul alb sau crem: poți opta pentru culori luminoase precum galbenul, o culoare tipic unisex , atâta timp cât alegi nuanțe moi pentru a nu satura mediul.

Similar Posts

Lasă un răspuns