greseli baie

Află alături de noi care sunt cele mai frecvente greșeli la renovarea sau schimbarea mobilierului unei băi mici. Le-ai facut si tu? Nu-ți face griji, în postare îți dăm toate sfaturile pentru a le rezolva!

Baia este prea des subestimată la planificarea mobilierului, deși are un potențial mare.
Acest lucru este și mai adevărat în cazul băilor mici, din care rar te gândești să poți scoate păianjenii (de designer) din gaură.

Nimic nu poate fi mai greșit! Băile, chiar și cele mici, sunt perle care, dacă sunt bine concepute, pot oferi mari satisfacții.

Acordați atenție acestor 5 greșeli recurente în designul unei băi mici și aflați cum să le evitați.

Instalați o cadă acolo unde nu este suficient spațiu

Cada, știm, reprezintă un confort la care este greu de renunțat; dupa o zi lunga nu este nimic mai bun decat o baie relaxanta… Dar totul se schimba daca trebuie sa faci slalom intre corpurile de baie pentru a ajunge la cada!

Dacă spațiul este limitat, trebuie să vă revizuiți prioritățile și să vă concentrați în schimb pe instalarea unui duș de vis , eventual echipat cu jeturi de hidromasaj. 

Nu vă gândiți unde să depozitați produsele și șervețelele

Minimalismul este placut ochiului si are avantajul incontestabil de a necesita mai putin timp pentru curatare, avand eliminat toate mobilierul ornamental.

Dar ai grijă să nu exagerezi. In baie, mai mult ca niciodata, este necesar sa te gandesti la spatii (eventual inchise, mai practice) in care poti aseza prosoape, creme, sapunuri, machiaj, accesorii pentru par si tot ce ai nevoie pentru toaleta. 

Prin urmare, este de o importanță fundamentală să dotați baia, chiar dacă este mică, cu spații dedicate în care să vă puteți depozita obiectele ; poți alege să dezvolți mobilierul în înălțime, să instalezi rafturi și uși suspendate, să alegi un dulap cu oglindă și să exploatezi fiecare zonă disponibilă, de exemplu deasupra toaletei sau sub chiuvetă.  

Alege o oglindă mică

Ecuația baie mică – mobilier de economisire a spațiului vine de la sine, dar când vine vorba de oglinzi cuvântul cheie devine „exagerat”.

O oglindă mare, de fapt, reflectă o suprafață mare și oferă imediat băii tale metri pătrați în plus prețioși , cel puțin optic.

De asemenea, amplifică iluminarea, creând iluzia unor spații mai dilatate.

Țintește-te la iluminare slabă și prea rece

O altă caracteristică care este adesea subestimată atunci când amenajăm o baie este iluminatul, care este întotdeauna important dar cu atât mai mult atunci când spațiile nu sunt imense și probabil chiar și ferestrele, dacă sunt prezente, sunt mici.

De fapt, atunci când lumina naturală este limitată, iluminarea adecvată a mediului este deloc evidentă.
Abundent cu puncte de lumină, fără să vă fie frică să adăugați și lămpi de podea dacă considerați că este necesar.

De asemenea, este esențial să te gândești la iluminatul de lângă oglindă , un adevărat aliat în timpul operațiunilor de precizie precum pieptănarea părului, machiajul sau toate acele lucruri ceva mai intime pe care le faci în baie în fața oglinzii. .  

În sfârșit, concentrați-vă pe alegerea becului potrivit: cel rece este foarte „chirurgical”, de aceea vă sfătuim să le preferați pe cele cu lumină neutră sau caldă, care sunt mai naturale .

Nu plănuiți să instalați rafturi și accesorii 

După cum am menționat la punctul 3 al listei noastre, a profita de spațiul vertical pentru a crea nișe în care să depozitați obiecte și lenjerie este un truc pe care puțini oameni îl au.

Și mai puțini oameni, așadar, se gândesc dinainte unde să poziționeze rafturile și suporturile pentru prosoape, luând de la sine înțeles că va fi suficient să le instalezi la sfârșitul lucrării, acolo unde mai este spațiu.

În realitate, pentru a obține un efect armonios și a oferi băii tale un design senzațional, este foarte important să planificați din timp unde vor fi fixate suportul pentru role și toate celelalte accesorii .
Numai asa vei putea obtine rezultatul dublu al unei bai cu mobilier functional si mult doritul efect wow .

Similar Posts

Lasă un răspuns