cada din rasina

Dacă vă întrebați cum să curățați o cadă de duș din rășină , poate pentru că începi să evaluezi un proiect de renovare sau de amenajare pentru baia ta și vrei să știi dacă întreținerea obișnuită este simplă sau solicitantă. Sau poate tocmai te-ai mutat într-un apartament care are acest obiect și nu știi cum să-l tratezi, așa că trebuie să înțelegi cum să eviți petele sau cum să cureți o cadă de duș din rășină îngălbenită .

În acest articol vom oferi sugestii și sfaturi cu privire la rutina de aplicat și cele mai bune produse, sugerând și soluții în cazul în care este necesară o curățare mai profundă. Baia din rășină este de fapt din ce în ce mai solicitată, mai ales pentru designul pozitiv și impactul estetic care se poate obține prin preferarea acestei soluții bazei ceramice clasice.

Deși destul de rezistente și greu de purtat, acestea sunt totuși elemente ale băii care trebuie îngrijite, pentru a preveni distrugerea lor: nu este atât funcționalitatea care este în pericol, ci mai degrabă estetica și durabilitatea generală a camerei. produs.

De fapt, dacă este bine întreținută, o  cadă de duș din rășină  poate rămâne intactă și plăcută la ochi și la atingere mai mult de 30 de ani, cu condiția să fie tratată corespunzător. Așa că haideți să descoperim împreună cum să ne comportăm și ce accesorii să folosim atât în ​​viața de zi cu zi, cât și în situații extraordinare de întreținere.

Instrucțiuni și produse de utilizat

Pentru curățarea zilnică a unei cădi de duș din rășină sunt necesare foarte puține instrumente: o cârpă moale (poate fi din microfibră sau bumbac), un simplu detergent neutru și apă caldă vor fi suficiente . Un burete este de asemenea bun , dacă preferați, atâta timp cât este foarte moale și fără părți verzi abrazive.

Pentru o mai mare practicitate, mai ales dacă vorbim de o  cadă de duș la nivelul podelei, un sfat util pentru a vă salva spatele și genunchii este să folosiți o cârpă mare din microfibră, trecând-o cu ajutorul periei clasice pentru spălat pe podea (sau cu un mop), exact așa cum am face în orice altă cameră a casei. Astfel vom putea curăța totul în câteva minute și confortabil.

Există o singură precauție pe care o recomandăm: ștergeți suprafața cu o cârpă pentru a o usca bine ; in acest fel vei evita petele de calcar si stagnarea apei .

Sfaturi specifice pentru curățarea unei cădi de duș din rășină albă sau neagră

În general, rășina este un material foarte performant deoarece, dacă este așezată și apoi întreținută corect, nu permite proliferarea mucegaiului sau a ciupercilor . Prin natura sa, este deci extrem de igienic , dacă este bine folosit. Chiar și atunci când panta este făcută la perfecțiune și prin urmare apa ajunge corect în canalul de drenaj, picăturile care rămân în contact cu suprafața pot crea probleme pe termen lung.

După cum am menționat deja, este întotdeauna necesar să se usuce bine după utilizare , mai ales dacă vorbim de curățarea unei cădi de duș din rășină neagră : tocmai pe această culoare se va evidenția în scurt timp halou alb circular sau oval al picăturilor. , oferind întregii băi un aspect neglijat.

Pe cada de duș din rășină albă , însă, riscul este să se formeze pete gălbui : dacă aceste situații au apărut deja, ar trebui să luăm măsuri; hai să citim mai departe pentru a afla cum.

Cum să previi petele și îngălbenirea

Dacă nu ai fost consecvent cu curățarea obișnuită, atunci va trebui să începi o sesiune de curățare extraordinară , pentru a elimina reziduurile de produs, diversele pete și îngălbenirea.

Sfatul nostru este să începeți cu un detergent neutru și o cârpă din microfibră, iar apoi – după clătire – să folosiți o soluție de apă fierbinte și oțet.

De exemplu, folosind 2 litri de apa, va trebui sa adaugam 1 litru de otet alb, asa ca acesta din urma trebuie dozat la 50% fata de apa.

În acest moment vom scufunda o perie nu prea tare (una dintre cele folosite pentru rufe de exemplu va fi în regulă) și o vom freca pe pete: va fi nevoie de unsoare de cot deoarece acțiunea va fi în mare parte mecanică. Această soluție funcționează atât pentru acumulări de calcar, cât și în cazul îngălbenirii.

În cazurile mai dificile, ai putea încerca să folosești o cantitate mică de Cif Cream (sau produse echivalente), dând-o mai departe cu mișcări delicate, rotative, fără a insista prea mult: fiind creme abrazive, acestea ar putea zgâria rășina, deci delicatețea și atenția este necesar.

Cu toate acestea, detergenții acizi ar trebui să fie întotdeauna evitați : ar fi prea agresivi.

În acest moment este foarte clar că rășina, dacă este spălată și uscată corect, este un material cu o rată de întreținere foarte scăzută: va conferi întotdeauna un aspect minimalist și elegant băii, asigurând igiena și funcționalitatea.

Similar Posts

Lasă un răspuns