dormitor pe colt

Mic, lung și îngust. Sau mare, spațioasă și spațioasă. Există cu adevărat un număr infinit de camere pentru copii. Există însă o categorie de camere care merită o atenție cu totul specială: dormitoarele de colț .

Sunt deosebite, da, pentru că prin exploatarea colțului dintre doi pereți vă permit să economisiți mult spațiu și să lăsați centrul încăperii liber.

De asemenea, sunt funcționale, bineînțeles, pentru că complete cu dulapuri, dulapuri, paturi și birouri au tot ce ai nevoie pentru a amenaja un mediu de care să te bucuri atât ziua, cât și noaptea , chiar și atunci când sunt doi sau mai mulți frați.

Dormitoare pe colț: ce paturi?

Dormitor pe colț

Camerele bridge sunt deja campioni care economisesc spațiu, dar dacă sunt și camere de colț, confortul este dublu.

P23 dormitor pod de colt

Dormitor pod cu colt P23

Planul dormitorului pod de colt P23

Prin excelență, sunt aliații încăperilor mici, acelea în care este de preferat să ocupe spațiu în înălțime decât în ​​lățime.

Cu modulele lor punte, reușesc să compenseze lipsa unui dulap liniar, care este greu de așezat în mini dormitoare.

Dormitor copii cu pod de colt P25

Dormitor copii cu pod de colt P25

Plan dormitor pod cu dulap de colt P25

Adevărata particularitate este însă poziția patului: introdus într-o nișă sub pod , paralelă cu peretele, reduce la maximum suprafața ocupată în adâncime, eliberând centrul camerei.

Camera copiilor cu pod de colt P27

Camera copiilor cu pod de colt P27

Plan camera copii cu pod de colt P27

Dormitor cu mezanin pe colt

Rudele îndepărtate ale camerelor de pod, dormitoarelor cu mezanin își împărtășesc misiunea de economisire a spațiului.

La fel ca podurile, ele preferă înălțimea față de lățime, ocupând peretele pe verticală. Același lucru se întâmplă și cu mezaninele de colț, dezvoltate pe doi pereți în loc de unul singur .

Dormitor mansardă cu colț S30

Dormitor mansardă cu colț S30

Planul dormitorului cu mezanin și dulap de colț S30

În funcție de modele, dormitoarele pot avea mezanin simplu sau dublu , la rândul lor disponibile în versiuni cu două paturi deasupra sau un pat deasupra și unul dedesubt, cu suprafețe de odihnă în formă de L sau paralele.

Cameră copii cu mezanin colț S31

Cameră copii colț cu mezanin S31

Plan de etaj dormitor copii cu colt mezanin S31

Lăsând la o parte variații, un lucru este cert: în ultimii ani, acest tip de configurație a devenit cu adevărat popular în dormitoarele împărțite între frați și surori.

Dormitor mic cu 2 paturi pe colț

Numiți și paturile de colț în formă de L sunt mantra dormitoarelor duble în care spațiul este limitat.

Când fiecare centimetru este esențial, folosirea unui colț pentru a se deplasa liber în cameră și crearea altor zone funcționale (una dintre toate, colțul de joacă sau de lectură) devine cea mai bună soluție pentru organizarea unui mediu sigur pentru copii.

Dormitor cu două paturi pe colț P20

Dormitor cu două paturi pe colț P20

Plan dormitor pe colt cu 2 paturi P20

Pentru a duce optimizarea spațiului la nivelul următor, unele șezlonguri de podea împart chiar aceeași noptieră, plasată (întâmplător!) chiar în colț.

Dormitor pe colț cu 2 paturi în formă de L P26

Dormitor pe colț cu 2 paturi în formă de L P26

Plan camera copii cu paturi coltar P26

O solutie excelenta de adoptat chiar si pentru gemeni , care, avand aceeasi varsta, ar putea avea aceleasi nevoi in materie de mobilier.

Dar de ce le numesc „paturi în formă de L”? Pentru pozitionarea speciala a saltelelor, amplasate in directie perpendiculara pe doi pereti din apropiere.

Dressing și dulapuri de colț pentru dormitoare organizate

Dormitor cu dulap de coltar

Daca dormitul este prima dintre nevoile satisfacute intr-un dormitor, imbracarea vine imediat dupa. Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă cei care nu au o cameră mare este să nu știe unde să așeze șifonierul .

Pentru că, să recunoaștem, vârsta fragedă a copiilor nu este suficientă pentru a justifica prezența unui dulap mic, nu? Între schimbările de vară, schimbările de iarnă, hainele de creșă și treningurile de fotbal, cantitatea de haine necesare copiilor și adolescenților este considerabilă .

Dormitor cu dulap și pod de colț T11

Dormitor cu dulap tip pod de colț T11

Planul dormitorului cu pod și dulap de colț T11

Deci, cum se face? Încă o dată, suntem deștepți optând pentru un dulap de colț frumos . Și întrebarea apare spontan: este mai bine să leagăn sau să alunece?

Daca adancimea spatiului o permite, ideal ar fi sa alegi un dulap de dormitor cu usi cu balamale. Mai practice decât cele glisante, le va permite și celor mai mici copii să deschidă ușile și să acceseze conținutul complet independent și fără efort.

Dormitor cu dressing colț

Același lucru este valabil și pentru dressinguri , cu diferența că modelele de colț sunt adevăratul must have al dormitoarelor moderne.

Mai degrabă scenografice, cabinele de colț au implicațiile lor practice: înmulțesc exponențial volumul de depozitare profitând de un colț nefolosit.

De obicei, mai voluminoase decât un dulap standard, dressingurile necesită o adâncime suficientă în cameră pentru partea centrală a modulului de colț, care este mai mare decât modulele de la capăt.

Citește și: dressing deschis sau închis?

Dormitor cu colt cabina S33

Dormitor cu colt cabina S33

Camera copiilor cu cabina de colt S33

O idee de a face o cabină de colț cu adevărat, cu adevărat unică? Transformă-l într-o bibliotecă! Structura dulapului, completată cu toate accesoriile necesare, rămâne așa cum este.

Ceea ce se schimba este una dintre laturile in care, in locul unui panou de inchidere, se introduce un modul lateral pentru a fi echipat cu polite si polite pentru a fi folosit ca polit sau suport de carte.

Zona de studiu a dormitoarelor cu coltar

Dormitor cu birou pe colt

A dormi, a se îmbrăca și în sfârșit a studia, o distracție esențială pentru copiii de vârstă școlară. Dormitorul trebuie să devină locul de alegere în care a face temele nu este doar o activitate obișnuită, ci și o descoperire plăcută.

Mai ales în faza de definire a proiectului, devine esențial să identificăm cea mai bună zonă pentru a amenaja o zonă de studiu mică, confortabilă și intima. Și, chiar și în acest caz, a avea un dormitor pe colț poate face diferența.

Dormitor cu birou pe colt T06

Dormitor cu birou pe colt T06

Planul dormitorului cu birou de colț T06

Și de ce să nu profitați de un colț gol pentru a pune biroul ? Unde, veți decide, dar amintiți-vă întotdeauna că luminozitatea, dimensiunea blatului și alegerea scaunului sunt toți factori de care trebuie să luați în considerare.

Citește și: unde să așezi biroul în dormitor?

Dormitor cu colt de studiu

Când vorbim despre un colț de studiu , avem tendința de a extinde sensul la acea zonă mică a dormitorului dedicată desfășurării activităților școlare care nu coincide întotdeauna cu definiția dată de geometrie.

Lăsând la o parte speculațiile goniometrice, zona temelor este inima bătătoare a camerei copiilor , locul în care înveți și reflectezi, și ca atare trebuie organizată până la cel mai mic detaliu.

Colț de studiu în dormitor cu birou de designer

Coltar de studiu cu birou minimalist – Dormitor complet T02

Zona de studiu pentru dormitor copii cu birou si rafturi

Coltar de studiu cu birou si rafturi – Dormitor cu pat supraetajat S33

Colț de studiu lângă patul dormitorului

Colt de studiu langa pat – Dormitor la etaj T09

Chiar dacă nu este poziționată într-un colț, zona de studiu trebuie să fie confortabilă, ușor accesibilă și suficient de mare pentru a găzdui atât un scaun ergonomic, cât și rechizite școlare.

Dar dacă nu este mult spațiu… mergeți mai departe pentru soluții suspendate, modulare, modulare sau pliante, chiar și integrate în pat sau dulap.

Coltar de studiu cu birou suspendat

Coltar studiu cu birou suspendat – dormitor modular T10

Coltar de studiu rabatabil pentru dormitor

Coltar de studiu rabatabil – Dormitor fete T05

Zonă de studiu cu birou încorporat în bibliotecă

Coltar de studiu cu birou si biblioteca impreuna – dormitor baieti T15

Similar Posts

Lasă un răspuns