Decorați cu gri porumbel

Mobilierul cu gri porumbel a devenit alternativa de culoare pentru casele contemporane, deoarece culoarea gri porumbel este una dintre cele mai folosite si populare nuante din ultimii ani.

Știm că culorile neutre prin excelență sunt alb, negru, gri, bej și de aproximativ zece ani a apărut o culoare deosebit de șic în paletele designerilor de interior, un amestec de maro și gri , care permite un rezultat neutru, dar și cald și învăluitor: gri porumbel .

Lemuri și țesături pentru o potrivire optimă

Această nuanță are, ca și cele mai cunoscute nuanțe intermediare, caracteristica de a fi o culoare capabilă să se potrivească cu majoritatea stilurilor de amenajare și să creeze în același timp un mediu rafinat și fără vârstă.

De fapt, culoarea gri porumbel nu este invazivă și închisă ca maroul, nici prea deschisă ca bejul, nu tinde spre galben sau roșu, ci este o bază la care se pot combina cu ușurință lemnul, lacul și alte materiale.

Din acest motiv, griul porumbel a fost ales „ cea mai iubită culoare a italienilor ” pentru pereții interiori ai casei , imediat după alb.

Decorați cu gri porumbel

Combinații de gri porumbel: pereți și mobilier

Paleta gri porumbel

Paletă taupe mai desaturată

Nu există un singur porumbel. Paleta gri porumbel este răspândită și irizată, în funcție de luminozitate și de gradientul maro care o compune.

Întreaga paletă este de fapt intrigantă și se potrivește bine tuturor tipurilor de camere.

Pentru cei mici, cel mai bine este să rămâneți în nuanțe destul de deschise, deoarece un gri porumbel închis poate părea de fapt greu.

Gri porumbel, numit și „ greige ” sau „ taupe ”, poate fi amestecat într-un număr infinit de combinații cu alte culori mai mult sau mai puțin neutre, pentru a crea un mediu foarte relaxant și elegant.

Poate fi folosit pentru mobilier, acoperiri sau accesorii si mai presus de toate acestea din urma reusesc sa sparga raceala provocata de un mediu prea gri sau alb total.

Perdelele , pernele și covoarele gri porumbel sunt o combinație foarte reușită chiar și în încăperi mai moderne sau în prezența altor lemne colorate. Este în toate intențiile și scopurile o nuanță neutră: se potrivește bine cu orice culoare .

Cele mai bune culori pentru a se potrivi cu griul porumbel

Un mediu modern si elegant

Cele mai bune combinații cu gri porumbel?

Există câteva combinații de culori mai reușite care permit acestei culori să se exprime cel mai bine. Să vedem care sunt:

Taupe și alb

Este o combinație șic și elegantă care va dura foarte mult timp. Mai ales in locuintele in care exista parchet, este o solutie cu adevarat interesanta. De asemenea, fildeșul merită evaluat.

Combinația de gri porumbel și bej este mai puțin reușită, destinată mai mult mediilor clasice sau shabby. Citiți și cum să potriviți alte culori la canapele .

Taupe și negru

Sunt adesea întrebat cum să sparg „răceala” unui mediu care are tonuri foarte întunecate sau desaturate precum gri sau negrul. Griul porumbel este o soluție bună. Chiar și doar pentru complemente

Gri porumbel și gri beton

Taupe și gri

Se găsește frecvent în medii sofisticate și luxoase, precum camere de hotel sau reședințe prestigioase. Nu este ușor de gestionat, dar, bine gândit, garantează un efect cu adevărat elegant.

Taupe și albastru balenă

Taupe și albastru balenă

Paleta cu albastru

Acolo unde am vorbit despre cum să amenajezi cu albastru , mobilierul cu gri porumbel și albastru balenă, este mai rar de găsit, dar este o abordare interesantă de a oferi camerei un aspect diferit, mai puțin evident. Trebuie să știi să dozezi bine cele două culori pentru a crea echilibrul potrivit.

Taupe are avantajul de a merge bine cu toate tipurile de culori.

Nu sfătuiesc să-l combinați cu nuanțe strălucitoare de galben și roșu, în timp ce o alternativă ar putea fi să-l combinați cu verde închis pentru o atmosferă foarte naturală și de junglă.

Această culoare este populară pentru simplul motiv că este foarte ușor de găsit în natură, motiv pentru care este plăcută și niciodată previzibilă.

Decorați cu gri porumbel

Secretul pentru a asorta bine griul porumbel

Decorați cu gri porumbel

Pentru a crea un efect mai interesant si mai sic , idealul este sa imbinati aceasta culoare cu texturile lemnului .

De fapt, mai ales în mediile monocromatice, dacă mobilierul ar fi tot lăcuit sau dacă alegerea s-ar fi cazat pe suprafețe complet opace, riscul ar fi să genereze un mediu puțin prea ieftin și, prin urmare, mai puțin interesant.

Griul porumbel trebuie așadar să fie bine echilibrat cu lemne, țesături și texturi care creează un aspect mai bogat și mai sofisticat.

Complementări și mobilier pentru un aspect total

Un alt secret pentru crearea unui interior unic este combinarea acestuia cu niște suprafețe strălucitoare .

Aceasta înseamnă că combinația de gri porumbel + sticlă (cum poate fi o suspensie) și gri porumbel + marmură este de asemenea perfectă , pentru stilul clasic contemporan sau pentru un blat de masă, de exemplu.

Mix de texturi

Fiind o culoare care se potrivește bine oricărui stil, este necesar să se stabilească încă de la început o paletă de culori pentru fiecare cameră și poate varia o culoare pe cameră, păstrând restul paletei constant.

Poate fi strategia potrivită pentru a menține întreaga casă în tonuri calde și primitoare și pentru a oferi fiecărei camere un caracter diferit.

Mobilează camera de zi cu gri porumbel

Taupe, lemn și albastru

Nuanță delicată pentru dormitor

Decorați cu gri porumbel
Decorați cu paleta gri porumbel

Unul dintre proiectele mele pentru un living minimalist

O variație a aceluiași proiect al meu

Taup și marmură

Când nu este convenabil să decorați cu gri porumbel

Un mediu oarecum plat

Griul porumbel are un dezavantaj: aplatizarea . Conținând un procent mare de gri, riscul este de a face mediul neinteresant dacă ar fi singura culoare prezentă.

Și mai rău dacă se aplică pe suprafețe opace sau netede, fără vene sau texturi semnificative precum cele din lemn, țesături sau materiale precum beton și rășină.

Un alt dezavantaj este poate difuzia acestei culori . În prezent, aproape fiecare casă conține un mobilier sau un perete gri porumbel.

Prin urmare, dacă vrei să optezi pentru un efect mai original și unic, combinația cu alte materiale trebuie studiată cu atenție. Citiți și ghidul pentru proiectarea combinațiilor de vopsea.

Similar Posts

Lasă un răspuns