Dormitorul este printre cele mai importante încăperi din casa ta, un loc unde te poți odihni și reîncărca energia. Din acest motiv trebuie proiectat si mobilat in asa fel incat sa garanteze confort maxim si linistea potrivita.

Cele 10 reguli de aur pentru mobilarea dormitorului tau. Daca te gandesti sa iti amenajezi sau sa iti renovezi dormitorul, trebuie neaparat sa urmezi cateva sfaturi pretioase pentru a asigura o bunastare adecvata mintii si corpului tau. Dormitorul, de fapt, nu este doar un loc de dormit, ci un mediu de relaxare și regenerare. Așadar, iată 10 sfaturi pentru a-ți mobila dormitorul în mod corect.

Stil și confort pentru dormitor

Dormitorul trebuie să exprime personalitate cu mobilier care să reflecte nevoile tale stilistice. Proiectarea corectă a zonei de dormit, de fapt, este esențială pentru a vă putea bucura de relaxarea și confortul potrivit, poate după o zi stresantă de muncă sau de studiu, un loc în care să vă refugiați și să vă recuperați energia sau pur și simplu să vă bucurați de dreptul liniște.
Amintiți-vă: mobilarea dormitorului înseamnă recrearea unui refugiu perfect de odihnă și bunăstare, un mediu în care îți poți exprima cel mai bine creativitatea cu anumite culori și armonii. Să vedem acum, în detaliu, cele 10 reguli de aur pentru a-ți mobila impecabil dormitorul.

Mobila cu dimensiunile potrivite

Înainte de a cumpăra mobilier pentru dormitorul tău, asigură-te că iei toate măsurătorile necesare. Amintiți-vă că accesoriile de mobilier precum patul, dulapul și noptiere trebuie amplasate perfect în spațiul disponibil; de exemplu, evitați un pat prea mare pentru o cameră prea mică. În funcție de dimensiunea camerei, trebuie de fapt să proporționați mobilierul luând în considerare cu atenție dimensiunile pentru a avea treceri ușoare. În plus, atunci când vă apropiați de dulapuri și comode, luați în considerare întotdeauna deschiderea ușilor și a sertarelor.
Daca dormitorul este insa destul de mare, sfatul este sa adaugati la picioarele patului o piesa de mobilier, precum un cufar sau un pouf, pentru a profita la maximum de spatiu. Daca spatiul disponibil, in schimb, este foarte minim, poti opta pentru usi si usi glisante retractabile.

Cele 10 reguli de aur pentru a-ți amenaja dormitorul

Cel mai potrivit pat

Patul este piatra de temelie a dormitorului, motiv pentru care trebuie ales cu mare grija si atentie. In general trebuie sa alegi un pat confortabil cu dimensiuni potrivite spatiului efectiv disponibil.
Pe lângă dimensiuni, este de asemenea important să selectați materialul, prezența unei tăblii, tăbliei și a unor funcții suplimentare, de exemplu un pat de depozitare, cu sertare, canapea extensibilă și așa mai departe. Paturile de depozitare, mai exact, se caracterizează printr-un compartiment mare, o soluție practică și funcțională perfectă pentru încăperile mici. Alternativ există și paturi cu sertare integrate în bază.

Perdele și țesături moi și elegante

Perdelele și țesăturile ajută la generarea unei atmosfere intime și relaxante, precum și oferind o notă de personalitate și caracter întregului mediu. Alege să investești în  cearșafuri de înaltă calitate  pentru a te bucura de un somn plăcut și odihnitor și pentru a crea un efect elegant și unic. Alege țesături moi, cum ar fi bumbacul și inul, perfecte pentru a crea o atmosferă caldă și primitoare. Evaluează cele mai potrivite produse, precum pături, cearșafuri și fețe de pernă de o calitate excelentă la un preț accesibil, încercând să le asortezi cu culorile camerei, dar și să le contrastezi pentru un efect mai viu.
In ceea ce priveste draperiile, poti alege intre role, soft si ondulat, panou sau venetian. Alegerea draperiilor trebuie sa fie functionala spatiului si luminii, asa ca daca acestea au nevoie sa se inchida mai multe texturi pot fi folosite, pentru un mediu modern si contemporan poti opta pentru catifea sau, daca vrei mai mult rafinament si eleganta, alegerea poate cadea. pe perdele mai jos, sau cearșafuri, astfel încât materialul să cadă pe podea într-un mod sinuos. Pentru a proteja camera de razele soarelui poti alege in continuare materiale precum matasea, inul sau bumbacul usor.

Iluminarea potrivită

Lumina joacă un rol important în mobilierul dormitorului, în special pentru bunăstarea psihologică și fizică. Optează pentru o combinație de lumini: o lumină principală pentru a ilumina întreaga cameră, o lumină de lectură pentru a citi în pat și lumini de accent pentru a crea ambianță. Întrucât acesta este locul unde vă odihniți, alegeți iluminatul tare , preferând spoturile încastrate și plafonierele sofisticate pentru un aspect modern și sobru, sau candelabrele și abajururile clasice pentru a obține o notă rafinată, perfectă pentru o primire cu adevărat. În ceea ce privește candelabru, poți alege lumini moi și modeste sau chiar o compoziție de candelabru din cristale pentru a crea jocuri de lumină.
Sfatul este sa optezi intotdeauna pentru lumini LED pastrand tonuri calde , cu posibilitatea de a creste si scade intensitatea: o lumina mai puternica pentru activitatile care necesita lectura sau un efect mai moale pentru momentele de relaxare.

Cele 10 reguli de aur pentru a-ți amenaja dormitorul

Culori moi

Optează pentru culori neutre precum alb, bej și gri, care sunt perfecte pentru dormitor deoarece pot crea o atmosferă relaxantă și liniștită. Totuși, dacă vrei să adaugi un strop de culoare, poți opta pentru un accent viu în tăblie sau perne. Nuantele delicate si paletele monocromatice au puterea de a genera un efect eteric, perfect pentru ore de odihna.
Pe langa nuantele deja mentionate, mai poti alege si albastru, lavanda sau verde pastel, sau chiar culori mai saturate, precum albastru-miezul noptii sau maro cu efect „prajit”, rodie sau topaz, in variantele mai blande.

Dulapuri și soluții de depozitare

Spatiul de depozitare pentru haine si obiecte personale este de o importanta fundamentala pentru un dormitor. Optează pentru dulapuri și comode de bună calitate și folosește coșuri și cutii pentru a depozita articole mai mici. Soluțiile de depozitare pot fi recreate prin utilizarea compartimentului de sub pat, sau chiar prin instalarea unor structuri de pod pe unul sau mai mulți pereți.
Alege dulapuri de bună calitate pentru a depozita cearșafuri, prosoape, rochii, paltoane, jachete și multe altele, dar și comode, sau poate noptiere cu sertare pentru a plasa obiecte mici pe care le folosești în viața de zi cu zi, de exemplu cremă de mâini, ochelari sau cărți.

Cele 10 reguli de aur pentru a-ți amenaja dormitorul

O oglindă utilă și elegantă

Oglinda este un element esential pentru dormitor, deoarece iti permite sa iti observi aspectul inainte de a iesi din casa. Opteaza pentru o oglinda de o dimensiune adecvata spatiului disponibil si care sa decoreze camera in cel mai potrivit mod. Puteți alege o oglindă separată sau puteți decide să o includeți în garderoba dvs. pentru o soluție mai rapidă și care economisește spațiu.
Daca ideea unei oglinzi in garderoba nu te convinge pe deplin, alege una mare si cocheta de agatat pe perete, pentru a obtine o mai mare luminozitate si un efect optic de spatiu mai mare. De asemenea, puteți plasa mai multe oglinzi în interiorul camerei, poate pe noptiere sau în colțuri pe care doriți să le scoateți mai mult în evidență.

Cele 10 reguli de aur pentru a-ți amenaja dormitorul

Plante de cameră

Plantele sunt o modalitate excelentă de a crea o atmosferă relaxantă și de întinerire în dormitor. Alegeți plante verzi precum ficus, dracaena și sansevieria, care sunt perfecte pentru mediile interioare. Pe langa plantele deja mentionate, poti opta si pentru aloe vera, lavanda, iedera, iasomie si spatafila.
În acest sens, puteți exploata tot farmecul lor pentru a înfrumuseța mediul înconjurător, dar și pentru a ajuta la îndepărtarea impurităților din aer și pentru a insufla o producție mai mare de oxigen pentru a ajuta somnul .

Simplitate și organizare

Dormitorul trebuie privit ca un refugiu personal caracterizat prin curatenie, linii simple si elemente de calitate. Din acest motiv trebuie să folosiți puține accesorii și mobilier pentru a evita crearea confuziei. Pe scurt, mai bine puține, dar bune, la fel de utile și funcționale.
Un alt aspect esential de luat in considerare este organizarea, deci aranjarea adecvata a mobilierului si a accesoriilor de mobilier. O cameră dezordonată, de fapt, cu siguranță nu te ajută să te relaxezi și să te bucuri de un spațiu atât de intim și important pentru echilibrul tău psihofizic; nu numai atat, trebuie sa iti permita si sa percepi mai mult spatiu si sa-i apreciezi pe deplin aspectul estetic.

Cele 10 reguli de aur pentru a-ți amenaja dormitorul

Personalizare

Dormitorul trebuie să reflecte stilul tău personal, dar și nevoile tale. Alegeți obiectele decorative care vă plac, cum ar fi tablouri, lucrări de artă, fotografii sau suveniruri și suveniruri din călătorii și folosiți-le pentru a personaliza spațiul. Amintiți-vă că dormitorul este un loc personal, așa că simțiți-vă liber să vă exprimați și să creați un mediu care să vă reflecte pe baza sentimentelor voastre.
Pe scurt, creează un loc de liniște unde te poți reîncărca departe de stresul și agitația vieții de zi cu zi.

Urmând aceste 10 reguli de aur, vei putea crea un dormitor primitor, confortabil și funcțional , în care te poți odihni și reîncărca energia. Alegeți cu atenție elementele de mobilier și culorile și personalizați mediul în funcție de gustul personal pentru a crea un loc care să vă reprezinte și să vă permită să vă simțiți pe deplin în largul dvs.

Similar Posts

Lasă un răspuns