amenajare dormitor mic

Proiectarea de noi spații este mereu stimulatoare, mai ales dacă sunt ale noastre. Cu medii mari poate părea o joacă de copii, dar eliberând creativitatea până și cei mici vor găsi că este distractiv să studieze.

Primul pas de făcut pentru a organiza un dormitor în cel mai bun mod este să nu-l subestimați, indiferent de forma lui sau de utilizarea pe care o faceți. Luați în considerare soluții noi, la care nu v-ați gândit niciodată până acum, capabile să exploateze suprafețe mici prin sisteme de stocare inteligente.

Există multe exemple geniale, ai nevoie doar de câteva idei și puțină imaginație.

Cuvânt cheie: personalizare

Nu te gândi la o frumusețe de revistă, ci la idealul tău, la acel set de caracteristici care deosebesc orice cameră de a ta. Veți alege culoarea potrivită, spațiile necesare pentru a conține haine și obiecte, pe care va trebui să le iubiți și să le priviți zâmbind în fiecare zi. Pentru culorile de ales, ajuta-te cu cele pe care le porti zi de zi, este primul pas de facut pentru a nu gresi.

1 Stil simplu

Iubitori de eclectism, fiți atenți. Spațiile mici necesită porțiuni libere de pereți , colorați în câteva nuanțe, de preferință deschise. Selectează cu atenție obiectele de ales, evaluând impactul pe care acestea îl pot avea asupra spațiului. Functionalitatea trebuie sa urmeze estetica elementelor esentiale. Acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să atârnați fotografii sau alte elemente decorative pe pereți, ci mai degrabă să evaluați relația de proporție dintre părți.

terapie de apartament

thearchitectsdiary

arta de a trăi

zen yandex

2 Un accent

Fii îndrăzneț cu pereții tăi!

Proiectarea este mai ușoară decât credeți și este paralelă cu comportamentul uman. Gândiți-vă doar când vrem să convingem pe cineva să facă o anumită alegere, cum îl abatem de la o opinie. Când intri în camera ta va trebui să-ți concentrezi privirea asupra unui detaliu anume , de exemplu un perete, un tapet, un tablou sau o lampă, astfel încât să poți uita de dimensiuni.

Ajută-te cu culoarea, amintindu-ți că „petele” de culori reci pe baze calde dau un aspect complet elegant .


design cocolapină


curier viu


Trăind acum


camera de nord

3 Dizolvarea albului

O combinatie de nuante deschise, de la alb, la pudra sau vanilie, garanteaza o luminozitate mai mare, avand avantajul unei incaperi radiante si deloc inghesuite. Culorile neutre luminate reflectă lumina naturală care intră , creând iluzia unui spațiu mai mare decât natura.

Decorul te va ajuta sa revigorezi nuantele detaliilor, cu contraste si puncte de culoare imprastiate pe pereti.


aanya lenjerie


brit


outfitters urbani


magazin de postere


lenjerie magică

4 Filet scăzut

Coborâți firul vizual, adică elementele predominante la același nivel. Mobilierul jos, rafturile și decorațiunile ajută la obținerea efectului longitudinal , dând impresia unei încăperi mai mari și mai late.

Ar putea fi un rând de tablouri pentru a contura linia, sau boiserie, un raft, sau chiar obiectele agățate pe perete aliniate la înălțimea unei piese de mobilier sau a unei tăblii.

ușoară

jurnalul arhitecților

5 Stocare inteligentă

Depozitarea este o necesitate atunci când vine vorba de camere mici. Fiecare întindere de zid poate fi scena unei expoziții. Nu te gandi doar la spatiul necesar unui obiect, fie el un bufet, birou sau piesa de mobilier, ci evalueaza containerele coloanei , nisele verticale sau rafturile de perete.

Alegeți și paturi de depozitare pliabile care vă permit să depozitați multe textile sau obiecte.

interior ariyona

decorpad

6 Efect optic

Cel mai folosit truc pentru a obține mai mult spațiu dintr-o cameră mică este să creezi iluzia unui spațiu mare . Evident dar deloc de subestimat, oglinda este primul element care nu trebuie să lipsească într-o încăpere mică. Reflectează lumina, spațiile și creează contraste materiale interesante care captează privirea într-un mod pozitiv.

Covoarele sunt amplificatoare grozave, la fel ca și rafturile, care pot fi fixate deasupra patului sau sub pervazurile ferestrei.

Ocuparea întregii lățimi a unei încăperi, de exemplu cu o piesă de mobilier cu lățime întreagă , ajută la nu îngustarea unui perete, care, de exemplu, ar putea fi îngust dacă este ocupat pentru o treime din lățimea lui.


adorregazine


art deco


loomdecor

7 Iluminare suspendată

Uita de lămpile de perete sau de podea, reinventează iluminatul artificial și joacă-te cu adâncimea și ușurința lămpilor suspendate de tavan. Pe lângă faptul că sunt mai puțin voluminoase, vor permite peretelui patului să devină și mai interesant, transformând dormitorul într-un nor olfactiv


culturacolectiva


umple-ți casa cu dragoste


nordicdesign


casa ta

8 Lucrați pe straturi

Pot fi tablouri, candelabre, perne și mobilier suspendat. Ele măresc adâncimea spațiului funcționând ca catalizatori . Ochiul se va concentra asupra celor mai interesante detalii, care variază de la persoană la persoană, atrăgând atenția de la camera generală.


centsationalgirl


proiectul local

9 O cameră de machiaj sau un birou suspendat

Nu aveți nevoie de o cameră mare pentru a crea un colț personal în camera dvs.

Un raft ancorat pe un perete vă va permite să ciopliți un spațiu personal în câțiva pumni de centimetri, într-un mod mult mai original și mai puțin evident decât un raft clasic cu patru picioare.

Piesa de mobilier poate fi acoperită cu aceleași materiale ca și dulapul sau podeaua, sau detașată complet, pentru a ieși în evidență.

arkpad

planetwoman


ediva

10 noptiere invizibile

Evaluează soluții alternative. Creați spațiul de care aveți nevoie din peretele vertical, imediat în spatele patului , aproximativ douăzeci de centimetri vor fi de ajuns. Suportul poate fi obtinut dintr-o nisa construita in gips-carton, sau un recipient deschis vertical, sau chiar un raft simplu lung.


adorregazine


arhiroducte


parașuta acasă


emily henderson


dependentul de interioare

Idei pentru mobilarea unui dormitor mic: creați mai întâi colțuri și nișe

Primul sfat util pentru mobilarea unui dormitor mic este acela de a crea colțuri și nișe : acestea ajută nu numai la crearea unor zone de intimitate, ci și la împărțirea camerei pe funcții. De exemplu, zona dulapului poate fi separată de cea destinată dormitului prin intermediul unui paravan sau prin intermediul unei biblioteci care acționează ca un despărțitor .

Sau poți „izola” zona de dressing de restul încăperii așezând un cuier, un fotoliu sau un suport de pantofi într-un colț, iar apoi pictând pereții din spatele mobilierului într-o culoare diferită de restul încăperii. O alternativă la pictură este să alegi propriul tapet de designer printre tapeturile pentru dormitor , astfel încât să îmbogățești mediul cu un decor original coordonat cu nuanțele mobilierului.

Alegeți un pat înălțat

În ceea ce privește împărțirea spațiilor pentru mobilarea unui dormitor mic , una dintre cele mai populare idei este alegerea unui pat mansardă : această soluție vă permite să creați un spațiu confortabil și funcțional în partea de dedesubt, care poate fi folosit ca zonă de studiu. sau lounge/dressing. Probabil, însă, această parte a încăperii riscă să se întunece, motiv pentru care sfatul este să te joci cu culorile mobilierului, accesoriilor și pereților.

De la nuanțe pastelate la gri: culorile cerului pentru dormitorul mic

Intr-un dormitor mic este indicat sa preferi culorile cerului pentru a da iluzia unei incaperi scufundate in albastru. Culoare relaxanta prin excelenta, culoarea albastra pentru zona de dormit este indicata in toate nuantele sale.

Nuanțele pastel și gri sunt, de asemenea, ușor de asortat și elegante , o culoare neutră versatilă care este ușor de asortat într-un dormitor care are nevoie de lumină. Alegerea mobilierului în culori care se potrivesc cu pereții conferă camerei un aspect ordonat, în timp ce te poți juca cu contrastele în accesorii și detalii. Pentru a da mișcare pereților, s-ar putea să preferați un tapet modern capabil să facă dormitorul unic în loc să picteze.

Decorează pereții dormitorului mic într-un mod creativ

Pentru cei care au chef să experimenteze cu decor, dormitorul este camera din casă în care tapetul este o alegere complet naturală : istoric, tapetul a fost prezent în această încăpere încă din vremuri, ca decor dar și ca acoperire cu termoizolație. funcții. Chiar și astăzi sfatul este să preferați materialele și finisajele din dormitor special concepute pentru acest mediu, prin urmare suporturi potrivite pentru zona de dormit: precum tapetul respirabil fără PVC .

Concentrați decorul pe peretele din spatele patului

Cine a spus că într-o cameră mică nu poți îndrăzni cu decorarea ? Sfatul este insa sa va concentrati pe un singur perete care va fi cel asupra caruia se va atrage atentia si va actiona ca punct focal pentru intreaga incapere. Cea mai naturală alegere este să decorezi peretele din spatele patului cu un înveliș care să se potrivească cu stilul camerei sau care să iasă în evidență de acesta într-un mod original, de exemplu, alegând tapet în stil junglă sau un design inspirat din natura exotică .

Odată ce ai identificat stilul care reflectă cel mai bine gusturile tale, sfatul este să-l menții în toată camera fără a amesteca prea multe modele sau modele diferite: în caz contrar, riscul într-un dormitor mic este să-l faci prea apăsător sau confuz. Tapetul este o solutie versatila si ofera nenumarate posibilitati de design, potrivita pentru cele mai romantice, moderne, elegante sau mai clasice dormitoare.

Decorarea cu oglinzi este ideala pentru spatiile mici

Poate părea banal dar printre ideile de amenajare a unui dormitor mic, oglinzile sunt protagoniști. Elemente rafinate și de design, este posibil să se creeze efecte surprinzătoare cu oglinzile , făcând chiar și cele mai mici camere să pară aerisite.

In dormitor pot fi incorporate in mobilier, ca si in garderoba clasica cu usi cu oglinda, dar folosite si ca elemente de design: de la traditionala oglinda dreptunghiulara, versatila si potrivita pentru toate stilurile de amenajare, pana la rame rafinate sau lucrate Lemn.

Noptiere reduse, o idee de amenajare care nu este banala

Cand spatiul este limitat, noptiera de langa pat este unul dintre primele elemente de mobilier pe care tindem sa le sacrificam: dimpotriva, trebuie sa lucram cu creativitate si ingeniozitate pentru a gasi solutiile cele mai potrivite pentru dormitorul mic. O idee este să vă inspirați din noptiere ale celor mai renumiți designeri din lume și să priviți cele mai recente inovații și tendințe prezentate pe piață: de la noptiera multifuncțională pentru dormitoare practice, precum cea creată de designerul Gordon Guillaumier pentru apartamentul său din Milano, până la noptierele cuibarite proiectate de Carl Muehleisen și Carol Egan pentru o casă foarte modernă din Park Avenue, New York. Mai mult, sunt tot mai răspândite soluțiile în care noptiera este integrată în tăblia patului astfel încât să poată fi folosită ca suport sau ca adevărată bibliotecă.

Similar Posts

Lasă un răspuns